roXencjusz Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Co będzie lepszym wyborem nowy Romet aspre 1 czy używany romet aspre 2? I jak sprawa wygląda z boreasami? Lepszy aspre czy boreas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Który Aspre 2? Z którego roku? Może jakieś linki? Oczywiście, że Aspe 2 z napędem 2x10 GRX, na sztywnych osiach i z hamulcami hydraulicznymi będzie lepszy niż Aspre 1 na Clarisie i z hamulcami mechanicznymi. Ale nie wiemy o które modele Ci chodzi. Boreas to to samo osprzętowo co Aspre tylko inna rama - np. Aspre 2 i Boreas 2 GRX nie różnią się osprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roXencjusz Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 W sensie mi chodzi z tymi aspre czy aspre 2 jest aż tak bardzo lepszy od aspre 1 że warto go kupić nawet jeśli ma kilka obtarć i może mieć do wymiany rzeczy eksploatacyjne itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Powtórzę, jeśli Aspre 2 jest na GRX-ie, sztywnych osiach i z hamulcami hydraulicznymi a Aspre 1 na Clarisie, osiach QR i z hamulcami mechanicznymi to zdecydowanie warto. Aż wstyd się pytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roXencjusz Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 A to wersje aspre 2 z różnych lat mogą nie mieć np. grx'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Starsze nie miały sztywnych osi Ale nawet w wersji bez nich jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roXencjusz Napisano 28 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Ja wiem że a2 jest lepszy od a1 ale czy te różnice są bardzo znaczące i warto do nich dopłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Pisałem powyżej: W dniu 26.07.2023 o 14:21, Greg1 napisał: zdecydowanie warto chociażby dla hamulców hydraulicznych, o napędzie lepszym o kilka klas nawet nie wspomnę. Sztywnych osi możesz nie odczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi