gadek80 Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Witam, Szwagier ma rower marki Simplon w którym manetki gripshift lewa płynna a prawa 9 przełożeń, już się rozlatują i chciał kupić nowe, pomagam mu w tym. Czy poradzicie mi gdzie to kupić? Szukałem w google i nic, wpisywałem po niemiecku, zmieniałem region wyszukiwania i nawet jeżeli coś mi wyskoczyło to nie wiedziałem jak szukać, bo nie rozumiem niemieckiego. Pomożecie jak to zrobić najprościej? Czyli kupić dwie manetki gripsh*t 3x9 lewa płynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Manetki kupujesz kompatybilne z zastosowaną przerzutką a nie napisem na ramie roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) Przerzutka też jest marki Simplon Edytowane 25 Lipca 2023 przez gadek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 No to nie zostaje ci nic innego niż kupić 3x9 od sram i sprawdzić czy zadziała. Ewentualnie ogarnąć normalne manetki i nowe chwyty co wyjdzie pewnie połowę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) O tym to ja też wiem że mogę zaryzykować i kupić. Może Ty mi kupisz a jak nie wyjdzie to spróbujesz zwrócić? Prosiłem o pomoc gdzie i jak kupić takie manetki, a nie że można próbować z zamiennikami czy może mają taki sam skok, może przeczyta ten post osoba, któa ogarnia taką temetykę. Edytowane 25 Lipca 2023 przez gadek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Gościu, zejdź na ziemię. Pytasz o manetki, które nie wiadomo czym są do roweru, który nie wiadomo czym jest i oczekujesz, że ci ktoś link podeśle? innych gripshiftów niż sram na 9s nie ma na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) Skoro nie wiesz to po co się wypowiadasz, tym bardziej, że dla Ciebie Simplon to "Nie wiadomo co" Skoro jest rower jego producent to i części też muszą do niego być. I tak, oczekuję aż ktoś mi może poda do nich link albo stronę gdzie mogę kupić, chyba jasno się wyraziłem z zapytaniem "gdzie i jak mogę kupić?" Po są takie fora, żeby otrzymać na nich pomoc. Gościu Edytowane 25 Lipca 2023 przez gadek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Z ciekawości wpisałem Simplon😉 https://allegro.pl/oferta/simplon-mythos-fox-factory-full-xtr-dt-swiss-11282424473? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 8 godzin temu, gadek80 napisał: I tak, oczekuję aż ktoś mi może poda do nich link albo stronę gdzie mogę kupić, chyba jasno się wyraziłem Powodzenia z takim nastawieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) 9 godzin temu, gadek80 napisał: Skoro jest rower jego producent to i części też muszą do niego być. To sobie kup prosto od producenta i nie zawracaj ludziom głowy swoją filozofią. 9 godzin temu, gadek80 napisał: Po są takie fora, żeby otrzymać na nich pomoc Fora są po to żeby pomóc a nie odwalać za ciebie całą robotę. Oczywiście pomijam, że niewykonalną 9 godzin temu, gadek80 napisał: tym bardziej, że dla Ciebie Simplon to "Nie wiadomo co" Aha, jest sobie mała manufaktura "simplon" o której słyszała w tym kraju garstka osób, zrobiła pewnie kilkaset różnych modeli gdzie nie ma najmniejszych szans na odnalezienie ich specyfikacji a ty oczekujesz, że napiszesz "simplon" "gripshift 3x9" i powszechnie wiadomo o który konkretnie rower chodzi a dane techniczne wszyscy zapamiętali xd Mniejsza w ogóle co to za rower, a może mtb a może trekking a może cross, może ma 5 lat, może 10 a może 25 Kupiłem samochód oldsmobile, ma 5 biegową skrzynię biegów, która mi się psuje. Dajcie link do nowej, tylko ma pasować bo nie będę w ciemno kupował Edytowane 26 Lipca 2023 przez Mihau_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Tak jak się nastawiałem na odpowiedzi takie otrzymałem. Wszyscy się znają na tym co jest w sklepie i do czego nie trzeba być znawcą, a jeżeli jakiś trudniejszy problem to rady w stylu kup i próbuj może będzie pasowało. Sam się już więcej dowiedziałem i wywnioskowałem z tego co piszą w specyfikacjach różnego osprzętu, więc nie dziękuję za pomoc już wiem czego szukać i co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Gościu, ty jesteś opóźniony. Nie podałeś żadnej informacji na temat roweru. Producent - kompletnie w Polsce nie znany, nie znamy modeli, roku produkcji, ani nawet typu. Nie zrobiłeś zdjęć ani manetek, ani innych części napędu, nie podałeś nazwy modeli które pewnie są napisane na manetkach i przerzutkach. Więc na ile się narobiłeś, to takie odpowiedzi dostałeś. Edytowane 26 Lipca 2023 przez remover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Czepiacie się gościa. Miałem przestój w robocie i poszperałem w necie i znalazłem je na allegro po 1490 zł. Później wyślę linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi