alla Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Cześć, Mój chłopak od roku jeździ na takim rowerze: https://buycycle.com/pl-pl/bike/challenge-3 ma ciężko w podjazdach a samo funkcjonowanie hamulców, ale przede wszystkim właśnie przerzutek nie jest najlepsze. Czy żeby doświadczenie z podróżowania rekreacyjnego na płaskim lub trochę stromym terenie (beton) było lepsze musi zmienić rower czy można taki stary rower nieco usprawnić ? Np klasa, dwie wyższą (nowsza) napęd czy to są ceny jednak bardzo duże bo trzeba wymienić wiele elementów i nie jest to opłacane zupełnie . prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Moim zdaniem próba upgradowania tego roweru jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu. Na każdej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Lipca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Upgrade bez zmiany połowy komponentów jest w zasadzie niemożliwy. Ja zacząłbym jednak od porządnego serwisu całego roweru, odpowiedniego nasmarowania, ustawienia itd. Często serwis załatwia problemy z nadmiernymi oporami, które są np. w źle skontrowanych piastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 16 godzin temu, alla napisał: Czy żeby doświadczenie z podróżowania rekreacyjnego na płaskim lub trochę stromym terenie (beton) było lepsze musi zmienić rower czy można taki stary rower nieco usprawnić ? Ja to widzę tak: Takie klamkomanetki na prostą kierownicę można kupić za około 100 zł (lub wykorzystać jakieś używane z dawnej ery, gdy w mtb i trekkingach stosowano hamulce cantilever). Można też zastosować oddzielne manetki i klamki np. takie: Klamka dźwignia hamulca bębnowego Sturmey SA LEWA - BLS81L - 13513088072 - Allegro.pl Klamka dźwignia hamulca bębnowego Sturmey SA PRAWA - BLS81 R - 13513132228 - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi