lukaszgeisler Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Witajcie proszę o poradę. Kupiłem rower gravelowy Ridley KANZO BLACK z przerzutką Sram Apex 1x11. Po około 2 tygodniach przerzutka się zepsuła, podobno pękła sprężyna odpowiadająca za naciąg. Efekt wiszący łancuch nie da się jeździć. Rower oddany na gwarancję informacja że poczekam na naprawę około miesiąca...Bez namysłu kupiłem nową przerzutkę Aram Apex i poprosiłem o wymianę żeby nie czekać. Ta co się zepsuła najwyżej pójdzie do sprzedaży jak odeślą nowa/naprawiona. Mija kolejne 2 tygodnie przejechane może 150km pęka sprężyna w przerzutce i rower do serwisu. Wszyscy mega zdziwieni jak to się mogło stać 2 raz tak szybko. Czy ktoś ma pomysł co może być powodem? Nie uwierzę że drugi raz mam wadliwą przerzutkę, musi być jakaś przyczyna. Zastanawiam się czego oczekiwać od sklepu rowerowego, nie chce kolejnej wymiany bo strach jechać gdzieś dalej bez rozwiązania problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Może łańcuch za krótki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Jak wyżej. Krótki łańcuch albo źle ustawiona. Często jeździsz na największych koronkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszgeisler Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Nie jeźdzę na najwyższych koronkach wyjątkowo często. Myślę że raczej standardowo, nawet gdyby więcej niż zwykle. To nie wyobrażam sobie żeby przerzutka padała po 2 tygodniach od takiej jazdy. Jeśli ma to tak wyglądać to dziękuje za taki rower Dopiero zaczynam mocniej jeździć na rowerze i wcześniej rowej za 2k z promocji działał bez problemu przez 5 lat. Tutaj rower 3x droższy i się psuje co 2 tygodnie... Ktoś mi mówił że może warto zmienić przerzutkę na SRAM RIVAL, pytanie czy podejdą do manetek z APEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Lipca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Rival 11s podejdzie w zamian za Apexa 11s, ale raczej dwie pęknięte sprężyny to nie jest przypadek i wypada znaleźć przyczynę, a potem zmieniać części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszgeisler Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Dzięki mam nadzieję że serwis podoła i znajdzie przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi