Fafor Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Cześć, Kupiłem oponę zapasową do roweru - Pirelli Sportube 700x32/40 Etrto 32/40-622 Rower ma OBRĘCZE DT SWISS R 500 622X22 OPONY WTB RIDDLER 28X1,375 z czego mało rozumiem ale jest to chyba 700x37C Po przymierzeniu dętki do koła wydaje się ona mieć obwód dłuższy o jakieś 10 cm. Nie widziałem opcji by ją poprawnie zamontować i ostatecznie nakleiłem łatę. Ktoś mi powie o co chodzi bo na tych rozmiarach się mało znam. Czy to dobra dętka? Edytowane 24 Lipca 2023 przez Fafor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Dętka powinna być ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 To, co? Przy następnej gumie po prostu ją tam wepchać na chama i sama się ukształtuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 lol oczywiście, że dętka może być większa od obręczy Panie kochany to jest guma - a guma ma to do tego, że po nadmuchaniu dostosowuje się do powierzchni którą zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 No tylko, że ona przed nadmuchaniem jest już dużo większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 No jak to dętka - wymiar uzyskujesz nadmuchując ją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Używam tych samych dętek. Obwód dętki jest większy niż obręczy, co dla mnie jest dość logiczne, bez problemów zakładam oponę. Na początku minimalnie dmucham dętkę, aby przybrała właściwego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Kupiłeś zapasową oponę czy dętkę? Jeśli to dętka a nie opona, to ona się rozciąga. Może być na koła o rozmiarze między 32 a 40mm. Nadmuchaj ją lekko i wsadź w oponę. Jak włożysz flaka i będziesz pompował, to może się pozaginać i potem przy pompowaniu na tych zagięciach może się rozerwać. I o talku nie zapomnij. Ja tam stosuję to co mi zostało po dziecku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi