kijanka96 Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Cześć, czy mógłby mi ktoś potwierdzić czy do Kross Hexagon 3.0 (jak w poniższym linku) będą pasować poniższe elementy? Zależy mi na taniej wymianie. Rower: https://rowerowysam.pl/sklep-rowerowy/rower-kross-hexagon-3-0-2018-2/ Wolnobieg: Shimano MFTZ500 7 rzędowy Korba: FC-TY301 lub droższa Altus FC-M311 Łańcuch: Shimano HG40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Cytat Wolnobieg: Shimano MFTZ500 7 rzędowy Może być. Cytat Korba: FC-TY301 lub droższa Altus FC-M31 Korba będzie pasować do roweru ale niekoniecznie do suportu jaki masz zamontowany. Do każdej korby na kwadrat jest dedykowana określona długość osi suportu - informacje znajdziesz w instrukcji do korby - jeśli długość jest inna od tej jaką masz obecnie to do wymiany również suport. Przy okazji wielkość blatów na korbie nie może zbytnio odbiegać od tego co masz obecnie bo przerzutki mogą tego nie ogarnąć. Cytat Łańcuch: Shimano HG40 Nie kupuj tego, straszny śmieć, chyba z plasteliny go robią. Weź sobie kmc x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Dzięki wielkie. Zamawiam wolnobieg i łańcuch taki jak pisałeś. Niestety to będzie na prezent więc w chwili obecnej nie dowiem się jaki to jest suport, a w ciemno nie chce kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Przecież suport to ze 20 złotych kosztuje więc bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Czyli do korby FC-TY301 powinien spasować ten suport (Neco N122 68mm). Z tego co znalazłem w internecie to w krossach jest mufa 68mm. Czy kupić jakiś inny z shimano? https://allegro.pl/oferta/neco-wklad-suportu-pakiet-bsa-kwadrat-68-122-5mm-8803284648?fromVariant=8803311213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi