ChuChu Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Hej, Trochę wypadłem z obiegu, jeżeli chodzi o komponenty MTB. Korba FC-MT510. Niby jest opisana, jako 1x12. Tyle że miałem ją już dawno, tyle że z zębatką Deore w napędzie 10s. A do jakiego napędu była ta zębatka, kompletnie nie pamiętam... Czy wspomniana korba, prosto z pudełka, będzie działała z napędem 10s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Przeciwskazań nie ma. Pamiętaj tylko, że to standard boost (linia łańcucha 52mm). Edytowane 24 Lipca 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Aj, no właśnie... Chce wsadzić korbę MTB do ramy Gravel. Którą powinienem wybrać, oprócz GRX, żeby to działało prawidłowo? Im taniej, tym lepiej. Oczywiście mówimy o HT2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Ma być nowa z pudełka? Ta FC-MT510 z takimi podkładkami będzie w sam raz: https://allegro.pl/oferta/podkladki-do-tarczy-zebatki-korby-narrow-wide-10106420642 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Na razie rozglądam się tylko teoretycznie. Jeżeli nie uda mi się sprzedać Framesetu, wtedy będę szukał już konkretnie żeby coś na nim jednak zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Najtańsza opcja to chyba mt210, ale ma blaty niewymienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 4 minuty temu, ChuChu napisał: Na razie rozglądam się tylko teoretycznie. Jeżeli nie uda mi się sprzedać Framesetu, wtedy będę szukał już konkretnie żeby coś na nim jednak zbudować. Jak bym szukał używanej FC-MT700 lub FC-M7000 lub FC-M8000, nieważne czy 2x11 czy 1x11. Do tego blacik aftermarketowy 38 lub 40t i będzie doskonale. Używaną FC-MT700 kupiłem dwa tygodnie temu za 95zł plus 12zł wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Albo chińczyk jak np. mpx11 a do niego blat z offsetem 6mm. Jest jeszcze kwestia rozstawu ramion. Wszystkie tu wspomniane to szerokie korby mtb. Szosa/gravel mają węższe tylne widły i tam korba mtb może wyglądać dziwnie. Edytowane 24 Lipca 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Cytat i tam korba mtb może wyglądać dziwnie Inpeak dobrze to zapcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Czyli wygląda na to, że bez kombinacji zostaje GRX. Zobaczymy. Na razie snuje teorię, bo jeździć czym mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi