adamsanders Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Hej, czy to normalne przy uzytkowaniu tych ubijaków? Zawsze myslałem ze luzy to tylko na ośce. Kupione w marcu z przebiegiem max 2k, problem juz był słyszalny wczesniej ale teraz sie nasiliło i to klikanie w trakcie jazdy jest irytujące. Serwis czy reklamacja? Wideo poniżej https://streamable.com/5mow2s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Podstawowy model to takie jednorazówki kiedyś był. Nie wiem jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 To jest normą w ubijaczkach niezależnie od klasy. Wyrabiają się sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 No ok. Tylko czy jest sposób aby to przeserwisować, ew jakś metoda chałupnicza aby pozbyć się dygotania na boki. Same pedały jak i wpianie/wypinaie działają tak samo jak na poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Cześć Muszę napisać,że ja się z tym nie spotkałem, używam tych pedałów od lat i nie miałem takiego problemu, dopiero ostatnio w jednych po dobrych 10 tys km zrobiłem pierwszy serwis bo był luz na osi i wszystko działa znów w porządku. W innym rowerze w którym te pedały są jeszcze dłużej nigdy nie robiłem serwisu i działają dobrze. Może trafił Ci się jakiś kiepski model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Ja w trójkach miałem to samo. Sprężyny wymieniłem. Tu masz linka gdzie można kupić sprężyny ubijaczka A łożyska wymieniałem w trójkach po 8000 km bo się wysypały. Po zmianie przejechane ponad 20kkm i jest spoko. Wszystko zależy na co się trafi ( składane w poniedziałek na kacu 😁😉) Edytowane 24 Lipca 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi