Czorny Napisano 23 Lipca 2023 Napisano 23 Lipca 2023 Witam.Chcialbym żebyście mi doradzili z wyborem roweru do XC.Głownie będę jeździł po lesie , szutrowych drogach i trochę po mieście.Do tej pory mam od 20 lat ale w dobrym stanie bo dbam o rower Gianta Bouldera i chciałbym się przesiąść na coś lepszego.Myslałem o Treku Procaliber bo kusił mnie Isospeed ale budżet jednak trochę mam za niski jeszcze.Teraz spoglądam na Grand Canyona 8 ale to jest sprzedaż wysyłkowa i nie wiem czy sam dałby radę dobrze złożyć rower.Proszę doradźcie coś do kwoty 7000.Chciałbym żeby już były sztywne osie przód i tył i oczywiście hardtail.Pozdrawiam. Cytuj
Wojcio Napisano 23 Lipca 2023 Napisano 23 Lipca 2023 Dasz radę złożyć Canyona jeśli masz dwie ręce. Rower ma wszystko zamontowana - dokręcasz koła i pedały, ustawiasz kierownicę. Nasze dwa nawet regulacji przerzutki nie potrzebowały. Jak masz bouldera, to jak pamiętam on jest raczej w stylu rower ogolnogórski (jak Grand Canyon) a nie wyścigowy XC. Teraz to starczy ci na grand canyon 9 - XT i Fox, bo promocja. Cytuj
sky87 Napisano 23 Lipca 2023 Napisano 23 Lipca 2023 Nie wystarczy bo kosztuje 7300 a pudełko i wysyłka nie całe 300 więc wychodzi 7600. Ale jak nie masz innych hamulców w szufladzie to warto dopłacić do GC8. Cytuj
Czorny Napisano 23 Lipca 2023 Autor Napisano 23 Lipca 2023 A może coś innego możecie jeszcze zaproponować.Mysle np. o Orbea Alma M, Merida Big Nine Pro, Specialized, Scott Scale, Giant XTC SLR ale wiem że są awarie amortyzatora.Ogólnie ciężko mi coś wybrać bo chciałbym coś z czego będę zadowolony a nie wszystko można zobaczyć na żywo. Cytuj
XC100S Napisano 24 Lipca 2023 Napisano 24 Lipca 2023 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-rockrider-race-720-nx-eagle-aluminiowa-rama/_/R-p-337265?mc=8731671&c=Brązowy https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-rockrider-120-nx-eagle-aluminiowa-rama/_/R-p-330101?mc=8616936&c=Czerwony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi