kacperchmiel97 Napisano 22 Lipca 2023 Napisano 22 Lipca 2023 Cześć, Mam zamiar zakupic w przyszłym miesiacu nowy rower typ Gravel. Zauważyłem ,że w budżecie, który mnie interesuje większość marek oferuje dwie grupy osprzętu jak w tytule. Shimano Claris r2000 oraz Sram Apex. Chciałbym się dowiedzieć o tym jaka jest różnica miedzy nimi. Pierwszy raz wysiądę na Gravel. Obecnie jeżdżę na rowerze MTB 3x10 Deore XT. Chcę dokupić Gravel ponieważ mieszkam w Opolu i tutaj wszędzie jest płasko. Zdaję sobie sprawę ze tego typu rowery są bardzo modne i ceny vs osprzęt jaki dostajemy są pokręcone. Na oku mam Romet Boreas 1. Bardzo ładnie sie prezentuje. Zastanawiam sie czy w ogóle kupować Gravel, ponieważ obecny MTB mam na 26' kołach, być moze MTB 29' w podobnym budżecie do Rometa będzie lepszym wyborem? Zwłaszcza jak wrzucę na niego opony typu Gravel ? Z góry dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam, Kacper Cytuj
wolek Napisano 23 Lipca 2023 Napisano 23 Lipca 2023 Ten boreas ma kasetę 11-34? Jeśli tak to np. Pod górę św. Anny nie podjedziesz na tym. Ja lubię napędy 1x, ale w gravelu mam kasetę 11-46. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi