kacperchmiel97 Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Cześć, Mam zamiar zakupic w przyszłym miesiacu nowy rower typ Gravel. Zauważyłem ,że w budżecie, który mnie interesuje większość marek oferuje dwie grupy osprzętu jak w tytule. Shimano Claris r2000 oraz Sram Apex. Chciałbym się dowiedzieć o tym jaka jest różnica miedzy nimi. Pierwszy raz wysiądę na Gravel. Obecnie jeżdżę na rowerze MTB 3x10 Deore XT. Chcę dokupić Gravel ponieważ mieszkam w Opolu i tutaj wszędzie jest płasko. Zdaję sobie sprawę ze tego typu rowery są bardzo modne i ceny vs osprzęt jaki dostajemy są pokręcone. Na oku mam Romet Boreas 1. Bardzo ładnie sie prezentuje. Zastanawiam sie czy w ogóle kupować Gravel, ponieważ obecny MTB mam na 26' kołach, być moze MTB 29' w podobnym budżecie do Rometa będzie lepszym wyborem? Zwłaszcza jak wrzucę na niego opony typu Gravel ? Z góry dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam, Kacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Ten boreas ma kasetę 11-34? Jeśli tak to np. Pod górę św. Anny nie podjedziesz na tym. Ja lubię napędy 1x, ale w gravelu mam kasetę 11-46. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi