Robssonn Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Witam, szukam roweru dla taty. Tato ma już ponad 60 lat i był w salonie rowerowym do przymiarki. Przypasowała mu rozmiar ramy 17' Przy okazji mocno polecili mu rower Maxim MT 17 w kwocie 2300zł Czy znajdę coś lepszego w kwocie do 2500zł? Tato z racji wieku preferuje ramę damską aby nie musieć wysoko podnosić nogi. Musi być bagażnik, błotniki i kierownica zagięta w stronę kierowcy (nie prosta). Kolor ramy ciemny. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 16,5 kg 😱 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 15 godzin temu, Robssonn napisał: Czy znajdę coś lepszego w kwocie do 2500zł? Unibike Flash lds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robssonn Napisano 23 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Ten Unibike wygląda ciekawie z tym że kierownicę ma prostą. Znalazłem z tej firmy dwie inne wersje z kierownicą zagiętą tj Unibike Vision i trochę droższy Voyager. Czy są one warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robssonn Napisano 23 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Nie umiem edytować mojego poprzedniego wpisu. Oczywiście te dwie wersje które podałem to też LDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Wszystko co ma kasetę a nie wolnobieg i przynajmniej szprychy sapim leader będzie lepsze od tego maxima. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1970 Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Kierownicę można wymienić - koszt kilkadziesiąt złotych przyzwoitej. Nie odrzucaj jakiegoś modelu dlatego, że nie pasują 1-2 komponenty, które można łatwo wymienić. Grunt to wygodna rama. Potem patrz na koła (kaseta) i napęd. Siodełko, kierownica, chwyty itd. - takie rzeczy nie stanowią o wartości tego typu roweru i jak nie pasują - to po prostu wymienić. I mostek - też bezproblemowa wymiana - jeśli sywetka będzie troszkę za bardzo pochylona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robssonn Napisano 6 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Tato zdecydował się na Unibike Voyager LDS i jest bardzo zadowolony. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Szczerze powiedziawszy to nie wiem dlaczego nie flash EQ został wybrany, to tajemnica mundialu zapewne "Magia alivio" z tyłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi