JacekBad Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Cześć, Niestety odradzam zakup od tej firmy sprzętów. O ile same rowery nie są nienajgorsze (miałem wcześnie flite) i stosunek ceny do komponentów jest zachęcający to obsługa posprzedażna jest dramatyczna. Kupiłem experta ( najwyższy model) - miał skrzywiony trójkąt i koło obcierało się z jednej strony. Niestety reklamacja nie została uznana - poradzono (!) jeżdżenie na cieńszej oponie ( przy której faktycznie koło nie obciera) niż 2,2 cala. Przy 2,2 koło z jednej strony dotykało trójkąta z drugiej było ok 4 mm luzu. Jeżdżę w trasach gdzie potrzebuje minimum 2,2 Dodam tylko, że po mojej "przygodzie" sklep/serwis, który reklamował rower u producenta zakończył współpracę z Unibikeiem ( a to był ich główny dostawca) i przerzucili się na Krossa. Poradziłem sobie centrując - przeciągając koło w jeną stronę i zostawiam "dwa śłady" - no prawie - ale chyba nie tak powinno jeździć na rowerze najwyższym z klasy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Ten rower jest fabrycznie na oponie 2.25. Jaki był powód odmówienia gwarancji? Jeśli rama była krzywa to problem musiałbyc od początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekBad Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Problem był od początku, ale "niewidoczny" przy normalnym obrocie i na płaskim obcieranie nie występowało - ujawniło się dopiero na trasie na nierównościach po kilku dniach, jak się ujawniło zgłosiłem reklamację do sklepu ,oni w moim imieniu do producenta, ale reklamacja nie została uznana, przepletli koło w ramach "własnej" gwarancji - teraz sprawa wróciła bo wymieniam koło i operację trzeba powtórzyć - tak więc sytuacja przypomniała mi się i postanowiłem się podzielić nią z innymi. Pozdrawiam. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Absurd. Krzywa rama to śmietnik a nie zabawy z kołem. Ta rama prędzej albo później ale strzeli. Oddaj na rękojmię a jak coś będą odmawiać to pisz do UOKiK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekBad Napisano 28 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Masz rację Przemek - problem w tym, że nie chciało mi się wtedy kopać z koniem, a problem został rozwiązany jak powyżej - teraz powrócił w związku z wymianą koła - niestety zakup to 2018 więc i rękojmia nie obejmuje - napisałem tylko tak aby podzielić się swoją przygodą - ku przestrodze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Zawsze mi się wydawało, że krzywe widełki wychodzą od razu a tu niby wszystko cacy na tak zwanym stojaku czy po płaskim. To jak się przeciągło na jedną stronę to już w terenie nie ocierało ale co w takim razie było w tej normalnej eksploatacji. Coś mi tu się nie klei ta krzywa rama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Dziwny ten wpis po pięciu latach od zakupu roweru 🤔 Rozumiem czasy komuny gdy brało się co było ale w dzisiejszych czasach ??? Może jakieś zdjęcie…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Można wiedzieć, jaki to sklep/serwis zakończył współpracę z producentem z powodu jednego klienta? Gdyby wszyscy mieli takie podejście, w Polsce nie byłoby sklepów rowerowych - poza tymi należącymi do producenta. Dla mnie coś nie gra w tej całej historii. Zadziwiające, że można bezproblemowo jeździć z krzywymi widełkami przez 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi