ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Hej, Kupiłem kask z możliwością dużej regulacji wysokości tylnej części. W poprzednich też to miałem, ale co najwyżej 2 lub 3 stopnie. Tutaj zakres jest bardzo duży. Właściwie to na jakiej wysokości powinienem ustawić element z pokrętłem? Na komfort to raczej nie wpływa, więc jaka jest zasada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Gdy potrząsasz głowę z kaskiem, z ustawionym okreslonym stopniem regulacji czujesz jakieś różnice w komforcie? Jaki to kask tak z ciekawości, i skąd taka decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Abus Gamechanger. Skąd decyzja? Bo jeżdżę na szosie. W pewnym zakresie, czuję że kask lepiej trzyma się na głowie. Pewnie to jest istotą regulacji, ale jestem ciekawy czy jest to dobry trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 ty to sie za niedługo bedziesz dopytywał która skarpetka na która nogę 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Dzięki @Tomek595. Twój post jak zwykle wnosi wiele do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Według specyfikacji tego kasku, to własnie ta regulacja ma wpływać na komfort. Natomiast "Wielopozycyjny design: dla optymalnej aerodynamiki." Ja to widzę tak, że jeśli ten kask nie wpłynie subiketywnie na Twoje osiągi na szosie wraz z komfortem, to zakup okazuje się być średni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Ekhm, ale co to ma do rzeczy? Pytam na jakiej wysokości się to ustawia. Jest jakaś zasada? Jeżeli nie, ustawię "na oko". Kask kupiłem bo leży idealnie, jest bardzo mały, dzięki czemu nie ma efektu "grzyba" na głowie. Korzyści aero to dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi