jarek74 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Witam. Kupiłem łańcuch do Romet Huragan 1+. Łańcuch do kasety 8 rzędowej. Oryginalny ma 110 tych kołeczków które łączą ogniwa a zakupiłem taki który ma 114 tych kołeczków. Rozpiąłem go rozkówaczem i ująłem 4 kołeczki. Teraz na połączeniu łańcuch jest sztywny i widać jak podskakuje na rolce wózka tylnej przerzutki. Da się coś z tym zrobić? Czy szukać nowego łańcucha o odpowiedniej ilości tych kołeczków łączących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Rozruszaj pin w rękach, po prostu za ciasno się zapiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Dobrze spróbuję. Ale z tego co widzę to ten rozkówacz ma strasznie duże dziury tam co się przykłada łańcuch aż wciska te segmenty łańcucha w te dziury i wygina je. Tak , że nie wiem czy nie uszkodziłem nowego łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Nic nie wygina jak dobrze założysz. EDIT. skUwacz Edytowane 21 Lipca 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Istnieje taki magiczny element jak... spinka. Po co robić sobie pod górkę, jak można używać spinki? Nawet motocykle mają spinki, a w świecie rowerowych niektórzy wciąż trzymają się tego skuwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 chudzinki-wiem , że pisze się skuwacz.Ale nie wiem dlaczego mi pokazuje podkreślone na czerwono ,że jest błąd i jak dam ó to znika to podkreślenie :). Z łańcuchem się uporałem pomogło poruszanie przez chwile jak kolega radził .Gorze bo strzeliła mi linka od tylnej przerzutki. i muszę zamieścić nowy temat bo nie wiem jak ją wymienić.:( Pech jakiś.A tu wekeend i bez roweru :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Na szybko, wyciągnij starą linkę i puść nową, wszystko jest na YT wpisuj w google słowa kluczowe, On Cię już poprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Nie mogę nic odszukać na yt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi