rozk_rock Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Hej, potrzbeuję wymienić przerzutkę w moim rowerze MTB. Używam gripshiftów 3x9 od SRAMa, więc szukam czegoś z ciagiem 1:1 ze sprzęgłem. Kaseta to 11-36, korba klasyczne MTB (44/32/22). Jest to dla mnie bez róznicy czy przerzutka będzie dostępna jako nowa czy nie. Cena to też raczej sprawa drugorzędna (w granicach rozsądku oczywiście). To co udało mi się wygrzebać to https://www.sram.com/en/sram/models/rd-gx-t21-a1 o ile dobrze rozumiem będzie działać, prawda? Może widzicie jakieś alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Nie będzie. 10 rzędowe MTB Srama to niechciane dziecko które rzeczony porzucił. Powinna za to działać dowolna 10 rzędowa przerzutka shimano MTB ( z ciągniem DynaSys ), chociaż nie jakoś idealnie precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozk_rock Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 @uzurpator A to ciekawe, możesz doprecyzować dlaczego nie będzie działało? Ciąg linki jest taki sam, więc co nam powinno przeszkodzić? Tak z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 No właśnie ciąg linki nie jest taki sam. ESP to nie Exact Actuation. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozk_rock Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 @uzurpator Ło matko i córko - sądziłem, że 1:1 to 1:1 a tutaj jeszcze jakieś inne cuda. No to pewnie nie mam wyboru i jestem skazany na starsze sh*tmano. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi