ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Uwierz mi, że spośród setek tematów o tym samym, takie ciekawostki to sama rozrywka. Szukaj. Jeszcze na etapie montażu tarczy, End Cap musiał być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grrringo Napisano 21 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 No to dostarczyłem Wam przynajmniej rozrywki ale sposób montażu tego dla laika pozostawia wiele do życzenia, instrukcja nic o tym nie mówi. Ale endcapa się znalazł [facepalm] Dzięki wszystkim za pomoc! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) 18 godzin temu, Grrringo napisał: Wygląda to tak jak na załączonych obrazkach A czy przypadkiem tarcza nie jest źle zamontowana? To wygląda jak by ledwo co siedziała na mocowaniu. Niech ktoś co to ma centerlocka u siebie zobaczy bo wydaje mi się, że żaden wielowypust nie zostawia tyle miejsca za mocowaniem. Edytowane 21 Lipca 2023 przez Lextalionis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Zostawia. Tak ma być. Widziałeś kiedyś nakrętkę CL? Ile ona ma zwojów? Jest tak niska, że jeżeli cokolwiek by było źle, to by nie załapała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Być może. W wszystkich rowerach zawsze miałem (i mam) 6 śrub. Na zdjęciu wygląda to jak by tam druga tarcze dało się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) To jest kołnierz na piaście. 49 minut temu, Grrringo napisał: No to dostarczyłem Wam przynajmniej rozrywki ale sposób montażu tego dla laika pozostawia wiele do życzenia, instrukcja nic o tym nie mówi. Ale endcapa się znalazł [facepalm] Dzięki wszystkim za pomoc! Instrukcja nie jest w stanie przewidzieć każdej sytuacji 😉 Grunt że się znalazł, bo to niby mała rzecz, a jednak problem byłby spory. Pocieszę Cie, że każdy zalicza wpadki. Ja ostatnio odebrałem dwie paczki. Żeby nie nieść opakowań do domu, rozpakowałem je w bagażniku. Tak się tym przejąłem, że ostatecznie zawartość jednej z paczek poszła razem z nią do kontenera Edytowane 21 Lipca 2023 przez ChuChu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 4 godziny temu, Lextalionis napisał: Być może. W wszystkich rowerach zawsze miałem (i mam) 6 śrub. Na zdjęciu wygląda to jak by tam druga tarcze dało się zmieścić. tak Ci się wydaje ale to co widzisz to nie jest wielowypust piasty tylko wielowypust tarczy, po prostu ząbki są od wewnątrz i zewnątrz tego elementu/pająka tarczy. coś jak byś z harmonijki zrobił okrąg to by Ci wyszły ząbki od wewnątrz i na zewnątrz okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Cieszę się że jednak nie zapomnieli zapakować. Też kupiłem GC8 i ma przyjść we wtorek. Oprócz innych piast coś jeszcze różni się od specyfikacji na stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grrringo Napisano 22 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Hamulce w specyfikacji są mt400 a zamontowali mt410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 To jest w zasadzie to samo. Ja i tak ten twór zdejmuję i przekładam deore 6100 ze starego roweru + tarcze RT70. Te podstawowe tarcze zmień jeśli masz używać rower zgodnie z przeznaczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grrringo Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 W dniu 21.07.2023 o 11:46, chudzinki napisał: Wyciągnąć kasę za piastę i przeplecenie koła, bo prawdopodobnie zapomnieli dodać nakładki osi...? Byliby niepoważni gdyby na to poszli. Odpowiedź z serwisu, co prawda po tygodniu ale: "(...) Jeśli sie nie znajdzie to najszybszą metodą doprowadzania roweru do sprawności będzie zlecenie lokalnie wymiany piasty i przesłanie nam rachunku. Zwrócimy koszty." Oczywiście poinformowałem ich o tym, że endcap się znalazł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Ja swój otrzymałem. Z części innych niż w specyfikacji to piasta no name (ale wygląda jak shimano mt400) z zwykłym bębenkiem i kaseta sunrace 11-51. Trochę słabo, ale niestety nie ma podstaw do skargi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi