Robert8 Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 (edytowane) Cześć! Jestem nowy na forum i to mój pierwszy krok, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli coś będzie niezrozumiałe. Szukam haka przerzutki do roweru jak w temacie. Napisałem do Wheeler Polska. Odpowiedzieli, że nie mają takiego haka. Poprosiłem o jakąś dokumentację, żeby go ewentualnie dorobić, ale to pozostało bez odpowiedzi. Napisałem więc do siedziby Wheeler'a, ale tu bez jakiejkolwiek odpowiedzi. Może ktoś ma taki rower, albo dostęp do części i mógłby mi pomóc. Dołączam zdjęcie roweru. Dziękuję i pozdrawiam Robert Edytowane 20 Lipca 2023 przez Robert8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 (edytowane) Edytowane 20 Lipca 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert8 Napisano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 (edytowane) Ale ty nie masz haka w ogóle, nawet złamanego? Bo po wyglądzie i sposobu mocowania w większości przypadków da się znaleźć. Edytowane 20 Lipca 2023 przez remover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert8 Napisano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Mam hak. Rower kupiłem używany ze zmienionym napędem. Oryginalny 3x9 został zmieniony na 1x10. Byłem ostatnio w serwisie na przeglądzie i powiedzieli mi, że przerzutki są nieprawidłowo zamontowane i że jest to wina nieoryginalnego haka przerzutki. Próbowali znaleźć oryginalny albo coś dobrać, ale bezskutecznie. Stąd moja prośba o pomoc. Nie znalazłem nic w sieci, ale może to wynikać z tego, że ten, który jest teraz założony, jest zdaniem serwisu dorabiany. Właśnie piszę do "Blackbird-Mechanik-Rowerowy" podanego przez Kolegę powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Ze zdjęć w sieci "reactor 600 2016" ten wygląda na pasujący https://allegro.pl/oferta/hak-przerzutki-gt-zaskar-100-carbon-9r-edge-xizang-9277070756 i kilka innych, ale już mniej. Tylko na zdjęciach mocowania nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 (edytowane) wzorów haków jest bardzo dużo i niektóre są bardzo podobne. Trzeba zdemontować i dokładnie porównać stary hak lub miejsce w które jest montowany. https://www.marwi-eu.com/gh-list.php Edytowane 20 Lipca 2023 przez eloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert8 Napisano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Dziękuję za odpowiedzi. Niestety, Pan do którego pisałem, nie robił haka do tej ramy i podobnie jak ja, nie znalazł nic w sieci. W tej sytuacji, w grę wchodzi tylko wysyłka ramy, a na ten moment nie ma takiej możliwości. Gdyby ktoś z forumowiczów albo ich znajomych miał taki rower (bez modyfikacji) i mógłby zrobić zdjęcia oraz zwymiarować hak, byłoby super Będę dalej szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi