bast84 Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) Panowie głupie pytanie, zamówiłem zębatkę z https://pl.aliexpress.com/item/1005003346244874.html Przyszła mi zębatka z śrubami i nie wiem jak to skręcić. Do kompletu dostałem śruby + tuleje (zdj 1) Śruba wkręca się normalnie (zdj 2) Natomiast tuleja mi nie pasuje (zdj 3), bo jest za duża. Na stronie producenta wygląda że powinna pasować (zdj 4) Czy robię coś źle? Czy w moim przypadku tuleje są zbędne? Czy może chińczyk coś źle mi wysłał? Edytowane 19 Lipca 2023 przez bast84 blad w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Zębatki 30T mają gwint bezpośrednio w zębatce, bo inaczej trzydziestka na 104 się nie mieści. Masz zapasowe 4kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bast84 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Dziękuję za wyjaśnienie. Mam jeszcze dwa pytania: - Czy na gwint wypada coś nałożyć? Smar? Klej do gwintów? - Z jaką siłą dokręcić śruby? Ok 6nm czy może znacznie więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 1. Byle co, byle coś. Zębatka raczej 20 lat nie przejeździ, więc wymienisz zanim się zapiecze. 2. Z wyczuciem, na krzyż, pamiętając, że wkręcasz chińską aluminiową śrubkę w chiński aluminiowy blat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi