viorafa Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Witam, potrzebuję pomocy, bo słabo się znam na rowerach. W sklepie internetowym zamówiłem rower dla córki firmy Ghost. Miał być na osprzęcie: przerzutka przedniaShimano Acera,Przerzutka tylnaShimano Alivio. Natomiast otrzymałem rower na advent x z tyłu oraz Miranda z przodu. no i teraz mam dylemat, czy zwrócić rower, czy to podobna klasa,będzie też dobrze działać i nie ma sensu się bawić w zwroty i tracić czas. A może rower nie jest oryginalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Advent X jest znacznie lepszym produktem niż alivio. W zasadzie wszyscy producenci zastrzegają sobie możliwość zmiany specyfikacji na równoważną bez poinformowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 A niby dlaczego "znacznie" lepszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 10 biegów a nie 9. Sprzęgło, którego alivio nie ma. Większy obsługiwany zakres przełożeń. Większe kółka prowadzące łańcuch. Jakość spasowania subiektywnie lepsza w advent x. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 sprzęgło w advent działa kiepsko, nie mówiąc już o tym śmiesznym suwaku od sprzegla który lubi się przycinać. Ale chyba wolałbym wypróbować w dłuższej perspektywie czasu adventa niż alivio które w wersji shadow jest badziewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi