Cr453r Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 W prawdzie na przyszły rok to bardziej plan ale poszukuję cross, nie za ciężkiego, z widelcem sztywnym gdyż myślę o konwersji na elektryka za 2-5 lat z napędem w przednie koło. Głównie jeżdżony będzie po płaskim, z minimalnymi zjazdami na lekkie tereny 190cm ok. 85kg podoba mi się nawet Dual Sport 3 generacji 5 ale może macie lepsze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 A dlaczego z przednim - to najgorszy rodzaj napędu elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 18 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Nie planuje drastycznej mocy, ma być lekkim wspomaganiem na dłuższych wycieczkach czy podjazdach, wydaje mi się najmniejszą ingerencją w rower i jego osprzęt. Wiem, że jakbym planował większą moc to lepszy byłby w tył ale to ma być rower do jazdy rekreacyjnej. W kilka lat może mi się zmienić na tylni. Raczej na jaki rower by nie padło obie wersje są dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) Bardziej prawdopodobne jest że zdecydujesz się na zmianę roweru na lekkiego elektryka - z napędem Fazua, Mahle, Bosch SX czy Yamaha Air. Ale do przedstawionych zastosowań taki cross jest jak najbardziej sensowny. Napęd przedni nie daje odczucia wspomagania tylko jakby jakaś obca siła ciągnęła Cię za przód - wspomaganie jest stałe, nie ma nic wspólnego z rytmem kręcenia pedałami. Edytowane 18 Lipca 2023 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 18 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Ewentualnie też myślałem o czymś w stylu Eleglide M1 Plus albo M2 bo mieści się w budżecie i ewentualnie osprzęt stopniowo wymieniać w trakcie w razie potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Dopiero spojrzałem że ten trek ma 1x10, fakt że może i pełnego zakresu 21 obecnie nie używam za często ale jednak zdarza mi się korzystać z większości więc chyba jednak wolałbym mieć więszy wybór przełożeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Trek FX2 albo Trek Dual Sport 2 gen 5, chyba bardziej w stronę FX2 bym szedł, bardzo lekki. Jakieś porównywalne propozycje w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi