KarpikKoza12 Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Witam wszystkich otóż mam problem, dzisiaj przyszły do mnie nowo kupione bloki shimano sh10 te czerwone z luzem 0 stopni bo wcześniejsze mi się już wyrobiły i samoistnie wypadały z zaczepu no i założyłem sobie nowe bloki na buty pojechałem przetestować i ku mojemu zdziwieniu jest bardzo duży luz lewo prawo nogą mogę ruszać jak chce i tutaj jest największy problem zaczep trzyma a luz jest jak nie wiem, regulowałem siłe wypięcia ale to nie w tym problem żadnego wypadku ani nic nie miałem żeby coś nie tak było nic ukruszonego albo urwanego w pedałach nie widać, bloki ładnie się wpinają z charakterystycznym dźwiękiem ale jest ogromny luz gdzie nie powinni być żadnego może ktoś z was wie co można w takiej sytuacji zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Jak to "samoistnie wypadały z zaczepu" ? Po wpięciu nie trzymały się w pedale i wypadały ? W której płaszczyźnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 18 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Prawo lewo tak jak luz roboczy ale wcześniejsze bloki te same shimano sh10 czerwone 0 stopni luzu i trzymały się sztywno teraz po wymianie na te same bo stare się zużyły mają dużo luzu, zaczep trzyma ale luzu nie powinno być żadnego. Mam dokładnie takie same, kupowałem z tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 A to nie tak, że kupiłeś podróby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 18 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Właśnie nie, jest nawet nalepka autentyczności kod qr ze zdrapką i ta strona akurat nie sprzedaje podrób najczęściej podróby to olx/allegro I dodam że te wcześniejsze kupiłem z tej samej strony żeby nie było niedomówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 A może sam pedał jest wyrobiony? Jakie masz pedały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Dawaj foto pedałów. W obydwu jest tak samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 W obydwu tak samo a wcześniej oby dwa bez problemu trzymały mam pedały shimano rs540 Stan ich się nie zmienił w dwa tygodnie żadnego wypadku nie miałem ani nic wiec, a dwa tygodnie temu bez problemu jedynie bloki się już wyrobiły po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 A może ktoś odesłał, podmieniając bloki na podróby? Co prawda żółte, ale może zauważysz prawidłowość. Podróby nie mają też znacznika środka bloku na bocznej ściance. Zresztą masz stare, może znajdziesz jakieś charakterystyczne punkty. Swoją drogą, czytałem że bloki 0 to robienie sobie krzywdy na własne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Mi są potrzebne 0 stopni bo potrzebuje żeby but siedział ciasno bez żadnego luzu, dla osób niedoświadczonych 0 stopni jest oczywiście robieniem krzywdy ale zazwyczaj te osoby mają źle założone bloki na buty i zazwyczaj problemy ze stawami i kolanami. I bloki sprawdzone i są oryginalne porównałem z kilkoma zdjęciami w internecie, wiec nie powinno być problemu a pedały nie powinny nagle oba się zepsuć, sprawdzałem również dwa zestawy 2 stopniowych bloków tych niebieskich i jest to samo i nie wiem co się z tym stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 A to nie chodzi że masz doświadczenie, tylko że przy ruchu nogi góra/ dół, stopa w sposób naturalny lekko się obraca. Mając 0 stopni, blokujesz ten ruch, który przekłada się na dalsze części nogi. Wiesz że nawet mało który zawodowiec jeździ na 0? Był kiedyś tam wywiad gdzie o to pytano, no i wydaje mi się że chyba nikt ich nie używał spośród 10 czy 20 ankietowanych z Pro Tour. Co do Twojego problemu. Dziwne jest to wyjątkowo. A może masz sa słabo dokręcone bloki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Bloki są na maksa już nawet nic ni idzie i kurczę dziwne żeby to na obu tak samo nie wiem szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 A jak wsadzisz teraz stare? To będzie brawurowa teoria, ale może stare zużyte bloki, dopasowały się do pedałów, które też się zużyły. Jak bloki się ścierają, to na ogół robią się różne zadziory itd. Może nowe, gładkie bloki po prostu mają luz w pedale? Daj zdjęcia pedałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Dobra jak będę w domu to zrobię wam zdjęcie ale stare bloki już wcale nie wchodzą są zdarte na płasko dlatego zamówiłem nowe nowe wchodzą ładnie się wpinają ale ta jakby zapietka nie zaciskała ich do końca czy coś kurczę nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarpikKoza12 Napisano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Jedynie metal tam jest wytarty ale ten czarny plastik jest taki jak powinien być I w dodatku myśle ze w przeciągu 2 tygodni oba nagle by się nie zniszczymy w ten sam sposób jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bidon.jsp Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca (edytowane) Ruszył ten temat dalej? Mam ten sam problem - nowe bloki (ogryginale kupione z nowymi pedalkami Shimano) - buty ruszają się w prawo i lewo na olbrzymim luzie - noga lata w różne strony, co wpływa na jakość jazdy - nawet mijający kolarze zwracali uwagę że coś nie tak u mnie z pedalkami/butami. Edytowane 16 Marca przez bidon.jsp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi