forresty Napisano 17 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Może ktoś ma jakiś pomysł bo mi już zostaje opcja jakiegoś rozcięcia korpusu żeby to jakoś wyjąc. Muszę odkręcić bębenek w Acerze. Imbus 10-tka i kręcę counterclockwise. Nie idzie. Niestety piasta jest goła - rozpleciona więc ciężko ją unieruchomić. Nie idzie odkręcić nawet uderzając w imbusa młotkiem . Próbowałem jakoś ja umocować różnymi sposobami - jakby ktoś tego bolca przyspawał. Korpus mi niepotrzebny. Potrzebuję jedynie bębenek do przełożenia do innego koła. Tylko mam taką zagwozdkę. Gwint na tym trzpieniu trzyma jedynie w korpusie piasty czy też jest gwint w bębenku? Bo jak jest w bębenku to nawet jak jakoś wytnę ten bębenek to bolca raczej nie wykręcę. Ta piasta nigdy chyba nie była serwisowana bo zapieczona była na max. Nawet konusy ciężko było odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Klucz udarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forresty Napisano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 W końcu poszło. Pomogło dopiero przymocowanie grubym drutem do słupa betonowego. Linka hamulcowa i cieńszy drut nie wytrzymały próby. Pozostaje tylko teraz jeszcze rozebranie bębna i przesmarowanie go w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi