Bogusz10 Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Witam kilegów. Właściwie to chciałem zapytać kolegów, tych którzy użytkują rowery Treka czy podana rozmirówka tych rowerów jest odpowiednia do rzeczywistości.Przymierzam się do zakupu Treka DS 3 4 generacji, mam 174 cm/przekrok 75 cm i wszysto wskazuje że powienem wybrać rozmiar M, a tymczasem oglądałem filmik na YT gdzie testowany był rower Trek DS 3 5 generacji i tam znani w świecie rowerów użytkownicy sami przyznają że 174 cm to raczej L by była.Nie mam możliwości przymiarki i chcę kupić rower przez sklep internetowy. Proszę o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Ciuchy pewnie nosisz w rozmiarze M więc rower weź M. Ty serio zauważasz subtelnej różnicy pomiędzy 4 generacją a 5 generacją? Przecież to zupełnie inaczej zbudowane rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz10 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) Kolego chodziło mi tylko i wyłacznie o rozmiar ramy a nie detale typu amortyzator lub napęd.A rozmiarówka dla DS 3./4 gen i 5 gen jest identyczna. Edytowane 19 Lipca 2023 przez Bogusz10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1970 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 W dniu 16.07.2023 o 20:14, Bogusz10 napisał: wszysto wskazuje że powienem wybrać rozmiar M, Wg mnie Twoje wymiary wskazują zdecydowanie na M. Plus ewentualna korekta pozycji wymianą mostka. Krótsz/dłuższy o 1-2 cm nie zaburzy geometrii roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi