irowerem Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Miałem w rowerze takie opony założone: https://fabrykarowerow.com/sklep/wyposazenie/kola-i-opony/opony/bontrager-gr1-comp-gravel-tire/ Obręcz ETRTO 622x19c Mam 3 nową oponę, taką samą, przebiłem dętkę i oponę i chcę wymienić starą na nową. Nie wiem co ja robię nie tak, albo może coś z oponą, nie da się jej założyć na obręcz, tak jakby była za szeroka/za duża, gdy wcisnę w jednym miejscu to od razu opona wychodzi z rowka obręczy w drugim, nie ma opcji, żeby to tak założyć, próbowałem pompować lekko dętkę - bez skutku. ,nie wiem - w innym rowerze (trekkingowym) nie miałem problemu z wymianą opony i dętki - ładnie ciasno wszystko wchodziło. Co tu jest grane? Jakimś specjalnym sposobem trzeba? To żółte (na obręczy to jak rozumiem jest taśma) - to zostaje prawda? Nie wiem już... Dodam jeszcze, że próbowałem starą założyć i jest podobny problem - nie wiem jak to było zakładane - nie ja te opony zakładałem. Ogólnie rower: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-romet-boreas-1-2020-pd21206/ Przesyłam fotki poglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) Łyżki do opon so? Jak so to trza posmarować wodą z mydłem i z chlebkiem trza podejść do sprawy. Edytowane 16 Lipca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irowerem Napisano 16 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Są plastikowe i metalowe ale na co mi te łyżki jak ta opona się nie trzyma obręczy jest ciągle luźna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irowerem Napisano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Ktoś coś? Czy jedyna opcja udać się do rowerowego ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 17 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 W dniu 16.07.2023 o 16:50, irowerem napisał: Dodam jeszcze, że próbowałem starą założyć i jest podobny problem - nie wiem jak to było zakładane - nie ja te opony zakładałem. Gdybyś miał problem tylko z nową to można by się zastanawiać gdzie leży problem, ale w takim przypadku to You Tube albo serwis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irowerem Napisano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Oki, udało się, w moim przypadku pomógł stojak, bez niego jakoś w żaden sposób mi to nie wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi