fcbub Napisano 16 Lipca 2023 Napisano 16 Lipca 2023 Witam wszystkich, Mam w planach kupić rower. Przy okazji wyjeżdzam do Niemiec na wakacje i słyszałem że można tam tanio wychaczyć rower. Jest mnóstwo rowerów cube stereo hybrid poniżej 1000 euro na Facebook marketplace. Natomiast już na ebayu chodzą one po 3/4k. Problem z marketplacem jest taki że wszystkie te profile są zakładane w 2023 roku. Jak pisałem do sprzedających to nie ma żadnego problemu z kupnem roweru na miejscu. Wie ktoś o co chodzi? Czy te rowery są podróbkami czy co? Chyba że miał ktoś już wcześniej doczynienia z kupnem roweru w Niemczech to proszę o jakieś porady. Proszę o kontakt do końca miesiąca! Link do ebaya https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4432023.m570.l1311&_nkw=cube+hybrid+stereo&_sacat=0 Cytuj
PiotrWie Napisano 16 Lipca 2023 Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) Bardzo podejrzane ogłoszenie. Taki rower z przebiegiem 250 km powinien mieć gwarancję, o podróbkach e- bike nie słyszałem, może "odnowione" po jakimś zalaniu magazynu. Czy wszystkie te ogłoszenia na Marketplace są podobne - tj super niski przebieg, sprzedaż z powodu kłopotów zdrowotnych, czy są ilustrowane takimi samymi zdjęciami. Za tyle to ja sprzedałem 5letniego Liv-a z przebiegiem 14,5 tyś. Edytowane 16 Lipca 2023 przez PiotrWie Cytuj
Molekpl Napisano 16 Lipca 2023 Napisano 16 Lipca 2023 Jaj sobie nie rób, ja kupiłem kilka rowerów w Niemczech bo akurat brat tam mieszka, owszem można kupić 2 letni rower który ma 100 km przebiegu ale niemieszki głupie nie są i za darmo nie oddają. Daj sobie spokój z takimi ogłoszeniami. One polegają tylko na tym żeby ktoś chciał kupić wysyłkowo i wysłać kasę za wysyłkę. jedyny sprawdzony sposób weryfikacji podejrzanie niskich cen to zadzwonić jak znasz niemiecki lub kogoś poprosić. Bo 99% takich ogłoszeń nie ma nr telefonu - dlaczego ? Bo to oszuści z krajów afrykańskich zazwyczaj. Cytuj
ChuChu Napisano 16 Lipca 2023 Napisano 16 Lipca 2023 Tak jak wyżej. Prawsopodobnie jest to SCAM. Swoją drogą. Wiesz że rowery chodzą po 3/4k. Widzisz taki sam za 1k i nadal bierzesz realnie pod uwagę, że wszystko jest z nim dobrze? 32 minuty temu, PiotrWie napisał: Bardzo podejrzane ogłoszenie. Taki rower z przebiegiem 250 km powinien mieć gwarancję, o podróbkach e- bike nie słyszałem, może "odnowione" po jakimś zalaniu magazynu. Czy wszystkie te ogłoszenia na Marketplace są podobne - tj super niski przebieg, sprzedaż z powodu kłopotów zdrowotnych, czy są ilustrowane takimi samymi zdjęciami. Za tyle to ja sprzedałem 5letniego Liv-a z przebiegiem 14,5 tyś. Nawet jak jest po zalaniu, rozjechaniu walcem itd, to nikt części za darmo potem nie dostaje i nie sprzedaje za 4k zł. Cytuj
PiotrWie Napisano 16 Lipca 2023 Napisano 16 Lipca 2023 Też tak uważam - jak przemyślałem. Może też ktoś sobie nabija ruch na koncie - by umieszczać potem reklamy. To brzmi bardziej nieprawdopodobnie niż bajki handlarzy samochodów.😁 Cytuj
Mcruxx Napisano 17 Lipca 2023 Napisano 17 Lipca 2023 A co powiecie o takiej egzotyce: https://www.ebay.pl/itm/255275836292?hash=item3b6fa02384:g:OTYAAOSwYQFhtxFI&amdata=enc%3AAQAIAAAAwKMD3SPmsdbOkO8Eca03GG60nWSMnCkWbzk%2Fbv3cwayjJQYRF5JXykuMn9nDZSMTpyprGaIgFlII6XEQzsB%2BpflzEDmSOC8qELhQDTM4gXcKXsJVvE80QSvxdpYXAoLjWHCtUZSlQpC9cD7omuuW4HGOePiRRytvuRiX0LDMsVjrsNBDZIOkERx3Bs4RF3klZcxUKpSLJGJR707J95VNZoAKDsrX%2FLnqXmAHfG7%2BtgsfDsbbI7Md8V65sFw7BmhN8A%3D%3D|tkp%3ABk9SR-Cj9Z2sYg ? Niby sklep 100% ⭐ ale Izrael to nie zbytnią egzotyka na sprowadzenie roweru? Cytuj
ChuChu Napisano 18 Lipca 2023 Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) No i jak cokolwiek pójdzie nie tak, to będziesz się kłócił z ludźmi z Izraela? Skąd Ty masz takie pomysły? Takie rzeczy to sobie można robić, jak się szuka unikatu w skali światowej, a nie przeciętmego roweru... Edytowane 18 Lipca 2023 przez ChuChu Cytuj
Mcruxx Napisano 18 Lipca 2023 Napisano 18 Lipca 2023 Przeglądając eBaya pokazały się takie oferty i zastanawiałem się czy ktoś może tego spróbował 😹. Chyba eBay czy PayPal chronią w jakiś sposób kupującego? A od "sąsiada" zawsze trafiają się pewne okazje? Pewnie jak coś się nie zgadza to też trzeba odsyłać rower na własną rękę i kłócić o swoje racje 👀 Cytuj
Maciorra Napisano 18 Lipca 2023 Napisano 18 Lipca 2023 Pamiętaj jeszcze, że przy zakupie spoza EU dochodzą Ci cło i pewnie VAT. Okazja może się zrobić mniej okazyjna. 1 Cytuj
Molekpl Napisano 18 Lipca 2023 Napisano 18 Lipca 2023 Jak chcesz Silexa to masz ze sklepu w Hiszpanii za podobne pieniądze nowego. https://cicloscorredor.com/en/gravel-bikes/17098-106650-merida-silex-600-2023-bike.html 1 Cytuj
Mcruxx Napisano 18 Lipca 2023 Napisano 18 Lipca 2023 Dzięki ale tam tylko S i M a ja szukam XL 👍 Cytuj
morion69 Napisano 1 Sierpnia 2023 Napisano 1 Sierpnia 2023 Jeśli ktoś ma blisko do jakiegoś sklepu sprzedającego rowery Cube w Niemczech to mają teraz promocję na stronie -10% (przynajmniej sklep w Berlinie). Cytuj
morion69 Napisano 2 Sierpnia 2023 Napisano 2 Sierpnia 2023 Jedna ważna sprawa, zniżka pojawia się tylko w niemieckiej wersji strony Cytuj
Pietrash Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 Kiedyś szukałem roweru marki CUBE który kosztował 800 euro i do tego większości dealerów brak na magazynie. W jednym sklepie internetowym była cena 600 euro i dostępne wszystkie rozmiary. Sprawdziłem w google i na jednym forum był temat o tym sklepie okazało się że to jakiś oszust. Ludzie kupowali rowery, płacili za nie a roweru nigdy nie otrzymali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi