fcbub Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Witam wszystkich, Mam w planach kupić rower. Przy okazji wyjeżdzam do Niemiec na wakacje i słyszałem że można tam tanio wychaczyć rower. Jest mnóstwo rowerów cube stereo hybrid poniżej 1000 euro na Facebook marketplace. Natomiast już na ebayu chodzą one po 3/4k. Problem z marketplacem jest taki że wszystkie te profile są zakładane w 2023 roku. Jak pisałem do sprzedających to nie ma żadnego problemu z kupnem roweru na miejscu. Wie ktoś o co chodzi? Czy te rowery są podróbkami czy co? Chyba że miał ktoś już wcześniej doczynienia z kupnem roweru w Niemczech to proszę o jakieś porady. Proszę o kontakt do końca miesiąca! Link do ebaya https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4432023.m570.l1311&_nkw=cube+hybrid+stereo&_sacat=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) Bardzo podejrzane ogłoszenie. Taki rower z przebiegiem 250 km powinien mieć gwarancję, o podróbkach e- bike nie słyszałem, może "odnowione" po jakimś zalaniu magazynu. Czy wszystkie te ogłoszenia na Marketplace są podobne - tj super niski przebieg, sprzedaż z powodu kłopotów zdrowotnych, czy są ilustrowane takimi samymi zdjęciami. Za tyle to ja sprzedałem 5letniego Liv-a z przebiegiem 14,5 tyś. Edytowane 16 Lipca 2023 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Jaj sobie nie rób, ja kupiłem kilka rowerów w Niemczech bo akurat brat tam mieszka, owszem można kupić 2 letni rower który ma 100 km przebiegu ale niemieszki głupie nie są i za darmo nie oddają. Daj sobie spokój z takimi ogłoszeniami. One polegają tylko na tym żeby ktoś chciał kupić wysyłkowo i wysłać kasę za wysyłkę. jedyny sprawdzony sposób weryfikacji podejrzanie niskich cen to zadzwonić jak znasz niemiecki lub kogoś poprosić. Bo 99% takich ogłoszeń nie ma nr telefonu - dlaczego ? Bo to oszuści z krajów afrykańskich zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Tak jak wyżej. Prawsopodobnie jest to SCAM. Swoją drogą. Wiesz że rowery chodzą po 3/4k. Widzisz taki sam za 1k i nadal bierzesz realnie pod uwagę, że wszystko jest z nim dobrze? 32 minuty temu, PiotrWie napisał: Bardzo podejrzane ogłoszenie. Taki rower z przebiegiem 250 km powinien mieć gwarancję, o podróbkach e- bike nie słyszałem, może "odnowione" po jakimś zalaniu magazynu. Czy wszystkie te ogłoszenia na Marketplace są podobne - tj super niski przebieg, sprzedaż z powodu kłopotów zdrowotnych, czy są ilustrowane takimi samymi zdjęciami. Za tyle to ja sprzedałem 5letniego Liv-a z przebiegiem 14,5 tyś. Nawet jak jest po zalaniu, rozjechaniu walcem itd, to nikt części za darmo potem nie dostaje i nie sprzedaje za 4k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Też tak uważam - jak przemyślałem. Może też ktoś sobie nabija ruch na koncie - by umieszczać potem reklamy. To brzmi bardziej nieprawdopodobnie niż bajki handlarzy samochodów.😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcruxx Napisano 17 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 A co powiecie o takiej egzotyce: https://www.ebay.pl/itm/255275836292?hash=item3b6fa02384:g:OTYAAOSwYQFhtxFI&amdata=enc%3AAQAIAAAAwKMD3SPmsdbOkO8Eca03GG60nWSMnCkWbzk%2Fbv3cwayjJQYRF5JXykuMn9nDZSMTpyprGaIgFlII6XEQzsB%2BpflzEDmSOC8qELhQDTM4gXcKXsJVvE80QSvxdpYXAoLjWHCtUZSlQpC9cD7omuuW4HGOePiRRytvuRiX0LDMsVjrsNBDZIOkERx3Bs4RF3klZcxUKpSLJGJR707J95VNZoAKDsrX%2FLnqXmAHfG7%2BtgsfDsbbI7Md8V65sFw7BmhN8A%3D%3D|tkp%3ABk9SR-Cj9Z2sYg ? Niby sklep 100% ⭐ ale Izrael to nie zbytnią egzotyka na sprowadzenie roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) No i jak cokolwiek pójdzie nie tak, to będziesz się kłócił z ludźmi z Izraela? Skąd Ty masz takie pomysły? Takie rzeczy to sobie można robić, jak się szuka unikatu w skali światowej, a nie przeciętmego roweru... Edytowane 18 Lipca 2023 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcruxx Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Przeglądając eBaya pokazały się takie oferty i zastanawiałem się czy ktoś może tego spróbował 😹. Chyba eBay czy PayPal chronią w jakiś sposób kupującego? A od "sąsiada" zawsze trafiają się pewne okazje? Pewnie jak coś się nie zgadza to też trzeba odsyłać rower na własną rękę i kłócić o swoje racje 👀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Pamiętaj jeszcze, że przy zakupie spoza EU dochodzą Ci cło i pewnie VAT. Okazja może się zrobić mniej okazyjna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Jak chcesz Silexa to masz ze sklepu w Hiszpanii za podobne pieniądze nowego. https://cicloscorredor.com/en/gravel-bikes/17098-106650-merida-silex-600-2023-bike.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcruxx Napisano 18 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 Dzięki ale tam tylko S i M a ja szukam XL 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morion69 Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Jeśli ktoś ma blisko do jakiegoś sklepu sprzedającego rowery Cube w Niemczech to mają teraz promocję na stronie -10% (przynajmniej sklep w Berlinie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morion69 Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Jedna ważna sprawa, zniżka pojawia się tylko w niemieckiej wersji strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrash Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Kiedyś szukałem roweru marki CUBE który kosztował 800 euro i do tego większości dealerów brak na magazynie. W jednym sklepie internetowym była cena 600 euro i dostępne wszystkie rozmiary. Sprawdziłem w google i na jednym forum był temat o tym sklepie okazało się że to jakiś oszust. Ludzie kupowali rowery, płacili za nie a roweru nigdy nie otrzymali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi