olakk_ Napisano 15 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Witam potrzebuję porady. Dziś zakupiłam nowy rower Dartmoor Sparrow Mullet z amortyzatorem x-fusion air 130mm Amorek został ustawiony pod moją wagę czyli 50kg. Niestety chodzi ciężko i jest sztywny, nie ma w nim płynności i odskakuje. Nie wiem na jaką musiałabym wjechać dziurę żeby się ugiął. Rower jest nowy , co może być nie tak? Czy coś źle ustawione? Czy musi się dotrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Nie wiem o co chodzi w tym konkretnym przypadku, ale generalnie w tańszych amortyzatorach zdecydowanie gorzej będzie pracował pod 50 kg niż np. pod 80 kg. Zwykle trochę pomaga porządne przesmarowanie, ale nie na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olakk_ Napisano 15 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Nawet jeśli ręcznie się go rusza nie siedząc na rowerze to jest to samo. Po powrocie zamiast płynnie odbić to odskakuje kawałkami. Jeśli rower jest nowy to myślę , że powinien być odpowiednio nasmarowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Jak rower jest nowy to masz gwarancję Cytat powinien być odpowiednio nasmarowany XD Nowy rower to wypadałoby najczęściej rozebrać do ostatniej śrubki i złożyć jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Jesli się przycina (wraca skokowo) to reklamacja. Żadne smarowanie raczej nie załatwi sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Mojego dzieciaczka x-fusion XC32 rozebraliśmy jakiś czas temu. Susza w środku jak na Saharze. Zero smaru na zbierających, pianki tak samo, nie nasączone nic a nic. Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi