osobliwy_nick Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Mam tę pompkę: https://sportano.pl/p/23111/pompka-rowerowa-topeak-mountain-da-dual-action-szara-t-tmda-1 Pompowałem nią wiele razy Treka z zworami Presta. Pompka jest przeznaczona zarówno do zaworów Presta jak i Schrader. Ale dzisiaj próbowałem napompować mój rower i się nie da. Końcówka jest jakby za szeroka. W środku wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu tego sklepu. Pamiętam, że gdy pompowałem, to zawsze wchodziła tak ciasno, że musiałem użyć siły, by oderwać ją od zaworu. I zgłupiałem. Kumpel mi mówi, że to nie może pasować do Presty, bo jest za szerokie. Czyżby odpadła mi stamtąd jakaś wewnętrzna przejściówka? Czy ktoś ma taką pompkę na dwa zawory i może mi powiedzieć lub pokazać, co tam siedzi w środku? A może coś tam się przestawia, a ja używając pompki od roku o tym nie wiedziałem? Edytowane 13 Lipca 2023 przez osobliwy_nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 A nie możesz zrobić tak jak tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osobliwy_nick Napisano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Faktycznie, tak to działa. Zagadka rozwiązana. Kolega pożyczył sobie moją pompkę, jak mnie nie było i to przestawił. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi