medor1987 Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Część, Mam problem z kółkiem napedowym nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jestem totalnie zielony w kwestii rowerów. Kółko napędowe nie wchodzi dokładnie w rowki lancucha. Czy można to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Zobacz czy na innych zębatkach zęby się dobrze zgrywają. Z tego co wiem to wszystkie rowery wszystkich producentów mają ten sam skok łańcucha czyli długość ogniw a co za tym idzie rozstaw zębów. W przeszłości były różne standardy no i może masz jakiś dziwny łańcuch z innym rozstawem - ale wtedy też inne zębatki nie będą dobrze leżały. Daj zdjęcie prostopadle do kółka, bo pod kątem to słabo widać. Ciężko ocenić czy łańcuch wyskoczył czy się nie zgrywa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi