ukasz12 Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Witajcie, Tak jak w temacie szukam licznika rowerowego do kwoty około 150 zł. Rowerem jeżdżę bardziej jako turysta niż codzienny cyklista ale cotygodniowy wypad ze znajomymi zazwyczaj się znajdzie. Dobrze móc zapisać sobie na później jaką trasą się jechało, informacji o liczbie km, Przeglądałem sporo rzeczy które są dostępne do kupna i czym więcej szukam tym bardziej nie wiem co wybrać. Znalazłem na aliexpress licznik igpsport bsc100. Razem z czujnikami nie wyjdzie kosztowo aż tak źle. Pytanie czy to dobra opcja. Może ktoś go posiada wyrazi jakąś opinię? A może w tych pieniądzach idzie dorwać coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Strava w telefonie za 0zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 24 minuty temu, ukasz12 napisał: Witajcie, Tak jak w temacie szukam licznika rowerowego do kwoty około 150 zł. Rowerem jeżdżę bardziej jako turysta niż codzienny cyklista ale cotygodniowy wypad ze znajomymi zazwyczaj się znajdzie. Dobrze móc zapisać sobie na później jaką trasą się jechało, informacji o liczbie km, Przeglądałem sporo rzeczy które są dostępne do kupna i czym więcej szukam tym bardziej nie wiem co wybrać. Znalazłem na aliexpress licznik igpsport bsc100. Razem z czujnikami nie wyjdzie kosztowo aż tak źle. Pytanie czy to dobra opcja. Może ktoś go posiada wyrazi jakąś opinię? A może w tych pieniądzach idzie dorwać coś innego? bsc100s jest jak najbardziej ok, mam go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukasz12 Napisano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 A czy gdy nie jest włączona rejestracja trasy, podaje on prędkość oraz dolicza km do całego przejechanego dystansu? Czy może jednak przejechany dystans w tego typu licznikach to dystans przejechany podczas rejestrowania danej trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 IGP BSC100 jest OK. Czujnik prędkości jest opcjonalny (zwiększa dokładność). Można dołożyć też czujnik kadencji, tętna i mocy. Te same funkcje ma tańszy cycplus M1 (niedawno nawet poniżej 70zł bywały u chińczyka z 11 dniową dostawą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 1 godzinę temu, ukasz12 napisał: A czy gdy nie jest włączona rejestracja trasy, podaje on prędkość oraz dolicza km do całego przejechanego dystansu? Czy może jednak przejechany dystans w tego typu licznikach to dystans przejechany podczas rejestrowania danej trasy? Prędkość pokazuje niezależnie od tego czy masz włączoną rejestrację aktywności czy nie, ale dystansu wtedy nie zlicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 5 godzin temu, RabbitHood napisał: Strava w telefonie za 0zł. Na początku pomyślałem że to idiotyczna odpowiedź, ale ma ona sens. Jeżeli autor nie potrzebuje śledzić danych na bieżąco, to po co licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Wypraszam sobie! Strava daje mu dokładnie wszystko co napisał, że potrzebuje. Jedyne czego w darmowej stravie nie ma to aktualna prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 No ale trzeba przyczepić telefon do kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Jeśli ktoś nie potrzebuje wglądu w dane na bieżąco to równie dobrze można telefon wrzucić do plecaka/kieszeni z uruchomioną stravą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Wiem. Właśnie dlatego napisałem, że to nie jest zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnx3000 Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 W dniu 13.07.2023 o 15:02, Dokumosa napisał: Te same funkcje ma tańszy cycplus M1 BSC100S ma autostart i obsługuje czujniki również na bluetooth, nie tylko ant+ jak M1. Brak autostartu przerabiałem w poprzednim liczniku, gdy po jeżdzie chciałem sprawdzić trasę i parametry, a tu zonk, licznik pokazywał, ale nie nagrywał. BSC100S używam od paru miesięcy i szczerze polecam - funkcje, jakość wykonania, niezawodność (M1 podobno lubi gubić sygnał) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 W dniu 13.07.2023 o 18:02, RabbitHood napisał: Jeśli ktoś nie potrzebuje wglądu w dane na bieżąco to równie dobrze można telefon wrzucić do plecaka/kieszeni z uruchomioną stravą. Wiem, że mógłbym zainstalować i przetestować, ale ponieważ Strava jest tak popularna to zapytam tutaj 🙂: a jest możliwość dodania 2-3 rowerów i w momencie rozpoczęcia nagrywania prostego wyboru czego ma dotyczyć jazda? Tylko darmowa wersja. Jakaś inna aplikacja z taką funkcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Jak najbardziej możesz dodać więcej rowerów. Po zalogowaniu się przez stronę oidp możesz przypisać poszczególne rowery odpowiednim typom aktywności, kiedy zaczynasz jazdę wybierasz typ aktywności i Strava przykleja Ci do tej aktywności wybrany przez Ciebie rower. Dodatkowo po zapisaniu aktywności możesz sobie zmieniać używany rower ręcznie. Działa to też poprawnie dla aktywności importowanych z zewnętrznych serwisów np. Garmina, czy Sigmy. Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Maciorra dodatkowe info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi