Skocz do zawartości

[Licznik] Co wybrać do około 150 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, 
Tak jak w temacie szukam licznika rowerowego do kwoty około 150 zł. Rowerem jeżdżę bardziej jako turysta niż codzienny cyklista ale cotygodniowy wypad ze znajomymi zazwyczaj się znajdzie. Dobrze móc zapisać sobie na później jaką trasą się jechało, informacji o liczbie km, 
Przeglądałem sporo rzeczy które są dostępne do kupna i czym więcej szukam tym bardziej nie wiem co wybrać. Znalazłem na aliexpress licznik igpsport bsc100. Razem z czujnikami nie wyjdzie kosztowo aż tak źle. Pytanie czy to dobra opcja. Może ktoś go posiada wyrazi jakąś opinię? A może w tych pieniądzach idzie dorwać coś innego?

24 minuty temu, ukasz12 napisał:

Witajcie, 
Tak jak w temacie szukam licznika rowerowego do kwoty około 150 zł. Rowerem jeżdżę bardziej jako turysta niż codzienny cyklista ale cotygodniowy wypad ze znajomymi zazwyczaj się znajdzie. Dobrze móc zapisać sobie na później jaką trasą się jechało, informacji o liczbie km, 
Przeglądałem sporo rzeczy które są dostępne do kupna i czym więcej szukam tym bardziej nie wiem co wybrać. Znalazłem na aliexpress licznik igpsport bsc100. Razem z czujnikami nie wyjdzie kosztowo aż tak źle. Pytanie czy to dobra opcja. Może ktoś go posiada wyrazi jakąś opinię? A może w tych pieniądzach idzie dorwać coś innego?

bsc100s jest jak najbardziej ok, mam go.

1 godzinę temu, ukasz12 napisał:

A czy gdy nie jest włączona rejestracja trasy, podaje on prędkość oraz dolicza km do całego przejechanego dystansu? Czy może jednak przejechany dystans w tego typu licznikach to dystans przejechany podczas rejestrowania danej trasy?

Prędkość pokazuje niezależnie od tego czy masz włączoną rejestrację aktywności czy nie, ale dystansu wtedy nie zlicza.

• 5 tygodni później...
W dniu 13.07.2023 o 15:02, Dokumosa napisał:

Te same funkcje ma tańszy cycplus M1

BSC100S ma autostart i obsługuje czujniki również na bluetooth, nie tylko ant+ jak M1. Brak autostartu przerabiałem w poprzednim liczniku, gdy po jeżdzie chciałem sprawdzić trasę i parametry, a tu zonk, licznik pokazywał, ale nie nagrywał. BSC100S używam od paru miesięcy i szczerze polecam - funkcje, jakość wykonania, niezawodność (M1 podobno lubi gubić sygnał)

• +1 pomógł 1

• 3 tygodnie później...
W dniu 13.07.2023 o 18:02, RabbitHood napisał:

Jeśli ktoś nie potrzebuje wglądu w dane na bieżąco to równie dobrze można telefon wrzucić do plecaka/kieszeni z uruchomioną stravą.

Wiem, że mógłbym zainstalować i przetestować, ale ponieważ Strava jest tak popularna to zapytam tutaj 🙂: a jest możliwość dodania 2-3 rowerów i w momencie rozpoczęcia nagrywania prostego wyboru czego ma dotyczyć jazda? Tylko darmowa wersja.

Jakaś inna aplikacja z taką funkcją?

Jak najbardziej możesz dodać więcej rowerów. Po zalogowaniu się przez stronę oidp możesz przypisać poszczególne rowery odpowiednim typom aktywności, kiedy zaczynasz jazdę wybierasz typ aktywności i Strava przykleja Ci do tej aktywności wybrany przez Ciebie rower. Dodatkowo po zapisaniu aktywności możesz sobie zmieniać używany rower ręcznie. Działa to też poprawnie dla aktywności importowanych z zewnętrznych serwisów np. Garmina, czy Sigmy.

Edytowane przez Maciorra
dodatkowe info
  • +1 pomógł 1