adam0204 Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Witam jak w tytule szukam roweru . Mam 193 wzrostu waga 140 kiedyś 90 ale ostatnie 15 lat jazdy samochodem i na wózkach widłowych zrobiło swoje , a rower poszedł w odstawkę. Ostatnio jeździłem na jakimś z decathlonu a poprzednio wheller cross 1600 i tu jednak jakość wheelera była nie porównywalnie na plus . Żadne marketowce mnie nie interesują . Raczej jazda po mieście rzadziej bezdroża . Mieszkam w Grodzisku Mazowieckim terenu do jazdy nie brakuje .Szukam sprzętu używanego muszę kupić na raty celuje w all raty payu są na zero procent duże koła 28" I rama dobrana do wzrostu lubię szybciej pojechać rower ma nie męczyć jak pisałem mam porównanie między wheelerem a rowerem z sieciowki. Raczej cross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Żaden. Przynajmniej nie 'z półki' albo raczej - z gotowców. Ważąc 140 kilo jesteś jakieś dwa odchylenia standardowe od tego co rynek oferuje. Główny problem będzie z tylnym kołem. EDIT: Może znajdź jakieś rowery które Cię interesują, podrzuć linki? Edytowane 13 Lipca 2023 przez uzurpator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) 1. Rower w cenie do 1500 zł. 2. Rower wytrzymujący obciążenie 140 kg. 3. Rower używany. 4. Możliwość zakupu roweru na raty. Ja uważam, ze spełnienie wszystkich punktów jednocześnie jest awykonalne, ale może ktoś będzie w stanie pomóc. https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski_Turkusowy - nie jest to cross, ale ma duży zapas nośności, nawet w Twoim przypadku, możesz próbować szukać używki z tego modelu, ale podejrzewam, że w cenie do 1500 zł będzie to niewykonalne. Edytowane 13 Lipca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0204 Napisano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Myślałem o takim podobny do tego co miałem https://allegrolokalnie.pl/oferta/wheeler-cross-4600-deore-rower-uzywany ale koleś nie wysyła . Jeszcze ten brałem pod uwagę https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-trek-7200-fx-28-stan-ideal-13962959966 Na olx stoi 100 zł mniej Jeszcze kiedyś wpadł mi w oko Kellys Cliff Edytowane 13 Lipca 2023 przez adam0204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 I jeszcze ma nie męczyć. Awykonalne. Szukaj po prostu czegoś co wytrzyma 140kg. I po prostu zmienisz na inny za 6-8 miesięcy jak temu kółka odpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0204 Napisano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 I tago się bałem że założę Temat i trafię nie obrażając nikogo no jakiś z** którzy rowery mają droższe niż średni Kowalski ma samochód. Czy te weelery są złe ? Tak krążę wokół tej marki bo jak pisałem na wheeler cross 1600 jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Tyle tylko, że ten Trek będzie miał maksymalną dopuszczalną masę dla roweru 136 kg (łączna masa roweru, rowerzysty i przewożonych przedmiotów). Na Wheelerze jeździłeś w ostatnim czasie, czy kiedy ważyłeś 90 kg? To jednak spora różnica. Nie mieszczenie się w standardach po prostu kosztuje. I to żaden przytyk do Twojej osoby. Jakby nosił buty o rozmiarze 50, również byłbym ograniczony do wybranych marek, wybranych modeli, a i ceny tych butów byłyby zupełnie inne - wyższe. Tak samo jest z rowerami, ważąc 140 kg masz ograniczone pole wyboru. Mając duży budżet, można jeszcze zapleść pancerne koła i ogarnąć przyzwoity rower. Gdy budżet jest bardzo ograniczony, robi się duży problem. Edytowane 13 Lipca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0204 Napisano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) A z tymi butami to akurat trafiłeś .... mam 50 A ta waga może nie długo spaść wprowadziłem dietę i jeszcze chce na rower wsiąść. Kiedyś 10 kg zżucilem w miesiąc maks udało mi się koło 20 w 3.5 miesiąca ale odpuściłem i masa wróciła. Wiadomo że 10 kg co miesiąc się nie da ,bo najpierw spadnie 10 w następnym miesiącu 1 lub 2 w trzecim znowu poleci w dół to nie idzie liniowo znaczy równo w każdym okresie . Edytowane 13 Lipca 2023 przez adam0204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @adam0204- musisz dbać o kolana. Zwłaszcza przy swojej masie. Możesz rozważyć zakup stabilizatorów (opasek kompresyjnych) na kolana. Ja trenuję bardzo dużo. Wszystkie dni tygodnia. Treningi łączone. 3-4 razy w tygodniu rower, 3-4 razy w tygodniu pływanie, 3 razy w tygodniu bieganie i 3 razy trening wytrzymałościowy na siłowni. I o ile nie używam żadnych innych rzeczy - rękawiczek, stabilizatorów, pasów itd., to opaski kompresyjne na kolana były jednym z najlepszych zakupów, jakich dokonałem. Zwłaszcza, gdy przekraczasz pewną granicę podczas treningu. Dla każdego oczywiście ta granica znajduje się w innym miejscu. Edytowane 13 Lipca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 13 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Codzienni rano spotykam Pana z mojego osiedla, który jeździ krossem hexagonem 3 do pracy, człowiek ~160kg lekko (myślę, że bardziej pod 170). Rama chyba każda wytrzyma ale koło to inna sprawa. Ważne, żeby miało 32 szprychy, powinno dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Jakiś czas temu wychaczylismy dla równie ciężkiego kolegi Unibike, bodajże Viper, albo Crossfire, nie pamiętam. Używkę, za chyba trochę mniej niż 1500, daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0204 Napisano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Temat nie aktualny zdecydowałem się na tego treka 7200 FX, pierwsze kilometry za mną, jest OK 😀😃🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi