pawels237 Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Dzień dobry. Muszę wkrótce wymienić pedały po ok. 4k są już zużyte. I zastanawiam się nad pedałami platformowymi z wykręcanymi pinami bo zimą jeżdźę w miękkich butach. Widziałem pedały z 3 łożyskami maszynowymi (ok. 100zł) Chyba powinny wytrzymać dłużej albo wymienić łożyska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Takie piny bardzo niszczą buty. Najlepsze są plastikowe okrągłe. Zapewniają bardzo dobre trzymanie a jednocześnie nie są zbyt agresywne dla obuwia. Czyli coś w tym stylu: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-rowerowe-dartmoor-cookie-pd2851/?v_Id=29919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Eee tam, mi jakoś pinów nie rozwalają, można zależy jakie buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 3 godziny temu, chrismel napisał: Takie piny bardzo niszczą buty. Najlepsze są plastikowe okrągłe. Zapewniają bardzo dobre trzymanie a jednocześnie nie są zbyt agresywne dla obuwia. Czyli coś w tym stylu: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-rowerowe-dartmoor-cookie-pd2851/?v_Id=29919 chrismel a polecisz coś podobnego, ale z porządnymi łożyskami? Miałem pedały author APD F13, przelatane kilkaset kilometrów, spokojna jazda i jeden pedał już się posypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Praktycznie to samo co Dartmoor tylko pod marką Wellgo i taniej: Pedał rowerowy wellgo plast platformowy 2 szt. - MF15732 - 13757770285 - Allegro.pl Przy tej cenie to nie ma co się przejmować łożyskami. Spokojnie kilka-kilkanaście tysięcy kilometrów wytrzymają, a potem zakładasz nowe i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) 31 minut temu, chopmaz napisał: polecisz coś podobnego Tak jak napisał @marvelo. Nie przejmować się. Kilka tysięcy, może nawet ponad 10, kosz i kupić nowe. Używałem takich jakie akurat wpadły mi do koszyka przy okazji zakupów. Ale skoro koledze Authora tak szybko się posypały to może te omijać. Tylko pamiętaj o nasmarowaniu gwintu przy montażu żeby potem łatwo odkręcić. Edytowane 11 Lipca 2023 przez chrismel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 12 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Dzięki, całkiem rozsądnie. Za takie pieniądze kupię dwie pary i spokój. A i tak pójdą do roweru, który najmniej jeździ. Na teraz włożyłem jakieś liche, które się walały w piwnicy. Wyglądają na bardzo delikatne, więc pewnie szybko zajadę i kupię te Wellgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 12 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 A co powiecie o neco wp-101 na łożyskach maszynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi