Clostridioides Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Cześć, wymieniam amortyzator na wspomnianego w temacie Epixona. Nigdzie nie mogę znaleźć zalecanego przez producenta momentu dokręcania śrub zacisku bądź adaptera zacisku do dolnej lagi. Widziałem na forum kiedyś przypadek pęknięcia gniazd tego mocowania - dlatego chciałbym poznać zalecany przez producenta moment dokręcenia. Pozdrawiam Cytuj
JWO Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 7 Nm Bicycle parts tightening torque (N⋅m) specifications | BikeGremlin What torque (Nm) does my screw on the bike need? » MHW Bike Magazine (mhw-bike.com) Cytuj
Clostridioides Napisano 11 Lipca 2023 Autor Napisano 11 Lipca 2023 Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź Cytuj
ChuChu Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Kieruj się zaleceniami producenta zacisku. Cytuj
Clostridioides Napisano 12 Lipca 2023 Autor Napisano 12 Lipca 2023 Dzięki za odpowiedź :) Tak w ogóle sorry za offtop ale nick jakiś znajomy @ChuChu nie byłeś przypadkiem posiadaczem Renault Twingo RS? Cytuj
Clostridioides Napisano 12 Lipca 2023 Autor Napisano 12 Lipca 2023 Cóż, warto było spróbować Miłego dnia! Co do zaleceń producenta zacisku - zalecany moment 12,43 Nm (Hayes MX 2) wydawał mi się zbyt duży, co potwierdza się w zestawieniu z podanymi powyżej ogólnymi zaleceniami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi