PJ4cK Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) Cześć. Chciałem się pożegnać z poczciwymi Avidami BB5 i spróbować hybryd od myfriendów. Mam parę wątpliwości/pytań na które do końca nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mój rower ma mocowania post mount i tarcze 140mm z mocowaniem centerlock a zaciski które wybrałem Juin Tech F1 mają mocowanie flat mount i tarcze 160mm mocowane na IS6. Tarcz nie chciałbym zmieniać ponieważ nie ma adapterów do moich kół. Ewentualnie mogę dokupić inne 160mm na centerlock ale nie wiem czy zmiana 140 ->160 jest dobrym pomysłem. Jeśli tarcze zostają 140 to czy jestem w stanie ogarnąć to jakimś adapterem? Czy najprościej by było założyć większą tarczę i ogarnąć zacisk adapterem post mount -> flat mount? Edit: widzę że adaptery pod AFS centerlock są już dostępne tylko przy cenie 150 pln/szt chyba jednak łatwiej kupić tarcze. Edytowane 10 Lipca 2023 przez PJ4cK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi