Redar Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) Witam. Po dokręceniu nakrętki od kasety na bębenku w Novatec 792sb, kaseta po zakręceniu dłonią w tył obraca się z wyczuwalnym oporem. Po poluzowaniu nakrętki od kasety wraca do normy. Przebieg 1700km, piasta nie tyrana. Kaseta XT CS m771. Zrobiłem serwis, wyczyściłem, na zapadki i bieżnie dałem Shimano freehub grease, i minimalnie nałożyłem zwykłego smaru na ośkę. Łożyska kręcą się raczej bez oporu, luzów nie ma, bieżnie i zapadki całe. Koło ładnie się kręci. Co może być przyczyną ? Edytowane 9 Lipca 2023 przez Redar Cytuj
Kadirax Napisano 31 Sierpnia 2023 Napisano 31 Sierpnia 2023 Czasami zdarza się, że kołnierz konusa zahacza o nakrętkę kasety. Możliwe, że trzeba ten kołnierz konusa delikatnie dobić, aby się schował. Najlepiej do tego użyć, nasadki o wymiarze zbliżonym do kołnierza i delikatnie puknąć gumowym młotkiem. Ale naprawdę z wyczuciem uderzyć, aby nie odkształcić kołnierza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi