seba8121 Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Witam, posiadam Giant Anthem pro 3, piasty w nim opisane są jako Giant XCR 2 29 Carbon WheelSystem. Bębenek jest na 3 zapadki i drucik. I ten system bębenka mnie się nie podoba, czyściłem go, smarowałem i tak nie działa zadawalajaco. Drucik jest na tyle słaby, że zapadki kiepsko pracują. I teraz pytanie czy zostawić obręcze i iść w dt350 i ratcheta ? Czy szukać tutaj tylko innego bębenka ? Ewentualnie jak dobrać bębenek do tej piasty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 9 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2023 Możesz rzeźbić z tą piastą -choc sam wysłałbym do Lemona, wcisnął 350tke z ratchetem i cieszył się życiem dalej (oraz obręczami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 9 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2023 Cytat choc sam wysłałbym do Lemona, wcisnął 350tke z ratchetem Nie robią przeplotów, tylko kompletne koła. W takim przypadku rozważyłbym koło-koła lub innych Kołodziejów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2023 Kół całych bym raczej nie chciał zmieniać, bo one dość wytrzymałe karbonowe, a kosztów robić wielkich nie chce. Co do piasty to z zapleceniem nie będzie problemu. Nie wiadomo co to za piasty obecnie i co do tego dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unknow01 Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 I jak z tymi kołami zmieniłeś piasty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi