Daroo25 Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Witam mam taki problem oddawałem rower do serwisu na wymianę bębenka w kasecie i jakże profesjonalny serwisant założył koło krzywo(na zdjęciu) jak się zorientowałem wróciłem do niego i on założył mi całkiem nowe koło ponieważ nie mógł prosto wsadzić tamtego i wszystko było by ok ale jak wyszedłem z tego serwisu ręką mi się ześlizgnęła z kierownicy i rower upadł na beton od strony przezutki (widać drobne zarysowania na niej) potem się zorientowałem że coś ociera w tej przerzutce im wrzucam mniejszy bieg tym bardziej to słychać a na najmniejszym w ogóle źle chodzi i głośno trzeszczy a wcześniej chodziło wszystko bez żadnych szumów Z tąd pytanie czy po wymianie koła z tego krzywo założonego trzeba by było wyregulować przezutki czy to jest raczej wynik uszkodzenia czegoś po tym upadku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Nie wiadomo, może zagięty jest hak przerzutki , a może tryby są w nowym kole o włos inaczej ustawione… dziwna historia z tym krzywym kołem po wymianie bębenka… partacz alert się włącza, proszę zabrać stare koło i pokazać komuś innemu. Może sekwencja podkładek i nakrętek na osi jest pozamieniana, albo zmienił bębenek z 7 na 8-9 i rzeźbił z kołem, ale „ krzywe koło” można przeciągnąć na środek szprychami w takiej sytuacji, nie dojdziemy co się stało… ocena haka i regulacja zasięgu przerzutki i napięcia linki do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 "stąd" na Ozyrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi