kvbvs Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Cześć, planuje zmienić suport z kwadratu na hollowtech2. Napęd 2x8 Claris. Aktualnie założony jest feimin fp-b902-2p czy jest możliwość zmiany na ten? Shimano BB-RS500 No i pytanie dotyczące korby, pchać się w tego Claris czy może Tiagra lub Sora ? W przyszłości pewnie będę zmieniał tez przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Jak cały osprzęt na clarisie to lepsza korba ci niepotrzebna. Suport może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Całkiem fajny rower - ja bym tam cały napęd wymienił na Tiagrę - wszystko niżej to dla mnie niewiele lepsze graty od turneya (podobnie w MTB - tam grupa zaczyna się od alivio). No ale to już jest spory wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Pomiędzy Claris a Tiagra wcale nie ma wielkiej różnicy. Miałem obydwie kompletne grupy i Claris jest naprawdę świetny, jak na tak niską grupę. Wadą jest tylna przerzutka, której w teorii nie da się serwisować. Kup korbę Claris i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi