alternatywny Napisano 7 Lipca 2023 Napisano 7 Lipca 2023 Cześć, Posiadam w rowerze sram t3. Niestety obejma w manetce do zmiany biegów uległa pęknięciu przez co nie trzyma się kierownicy. Próbowałem kleić ale niestety bez sukcesu. Nie mogę nigdzie znaleźć tej części. Jakieś pomysły? W grę wchodzi wymiana całej manetki ale nie mogę nigdzie znaleźć takiej samej. Są jakieś zamienniki z "wajchą" ale opinie raczej średnie. Czy manetki innych producentów będą pasować? Np btwin z decathlonu 3 biegowa? Cytuj
marvelo Napisano 7 Lipca 2023 Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) Jeśli chodzi o samą obejmę to powinna pasować od jakiejś zwykłej manetki obrotowej Sram (do przerzutek zewnętrznych, może być i pod Shimano, czyli MRX) lub nawet jakiejś taniej podróbki. Zobacz tutaj jak to jest montowane: Manetka tył Sram MRX 6 rzędowa Grip Shift - KAS-082 - 13433042275 - Allegro.pl Grip Shift SSYY-06 3+7 21-bieg. index - Manetki - MiastoRowerow.pl Warto odwiedzić jakiś serwis rowerowy, zwykle w rupieciach mają jakieś popsute manetki i taką obejmę może nawet dostaniesz gratis. Albo wybierz się na skład złomu. W tanich góralach często były jakieś chińskie obrotowe manetki z podobnym mocowaniem i może taką znajdziesz. Edytowane 7 Lipca 2023 przez marvelo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi