ZieleniakRM Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Witam majsterkowiczów. Złożyłem gravela na ramie na koło 26. Wcisnąłem do ramy koło 28 z oponą 42×622. Zastosowałem hamulce tarczowe więc sprawa prosta jeśli chodzi o hamowanie. W ramie są poprzeczki które ograniczają wysokość opony, spłaszczyłem je młotkiem ( przedstawiłem to dokładniej na mym kanale na YT- Projekt Frankensztajn https://youtu.be/KjBebhTJsE0). Widelec alu już 28. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Essentiale forte. Nad tą owijką byś popracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 7 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 To jest w planie. Chcę zrobić ze skóry, na szybko owinąłem dętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 To jest rower dla kogoś kto ma nogi 2 metrowego człowieka, z tułowiem krasnala 150 cm? Ustawienie mostka to kwintesencja tej budowy. Po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Przy takiej krótkiej podsiodłówce to raczej dla metra osiemdzesięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) 8 godzin temu, ZieleniakRM napisał: Złożyłem gravela na ramie na koło 26 Ile to to waży? Bo mam wrażenie, że mój alu na deorext i mańku machete jest lżejszy ( z pedałami M8140 i dwoma koszykami ) waży 10,8 kg Edytowane 7 Lipca 2023 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Waży około 12,5 kg. Co do tego jakich rozmiarów człowiek tym może jeździć, to ja mam 176 cm i jeździ mi się dobrze. Takie ramy mają to do siebie że są dość długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Spora waga jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Lipca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Złożyłeś? Chcesz napisać, ze go robiłeś od zera? Jeśli tak, to chyba najbardziej idiotyczny pomysł wg mnie. Dla mnie ten rower jest zupełnie bez sensu, ciężki, z geometrią jest coś nie tak skoro zastosowałeś taki mostek. Z dostępem do manetek, do których musisz zmienić pozycje rąk żeby zmienić przełożenie. Nie rozumiem po co, sentyment? Chociaż sentyment i traktowanie ramy młotkiem chyba raczej nie idzie to w parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 No cóż. Sama prawda... Dodatkowo, wciąż uważam że ta rama pierwotnie była za mała na autora. Sztyca w kosmosie, a krowiaste siodełko i tak pozwala ją wsunąć nieco mocniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 23 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Zawsze myślałem że rower to wolność w każdym tego słowa znaczeniu. Chyba nie dla wszystkich Ale dobra, ten sprzęt musiałem jakoś wypróbować, siodło dałem takie bo takie miałem, i opyle go z nim, następny właściciel sobie zmieni jak będzie chciał. A manetki, no cóż, gieeriksy to droga impreza, klamkomanetki szosowe też. Wiemy jak jest wszystkich się nie zadowoli. Rower może i jest ciężki jak na standardy, Ale można nim pruć przez miasto i szutry jak wściekły, za małą kase a nie za sześć czy siedem tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Gdzie i za ile kupiłeś widelec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Widelec kupiłem na targowisku za dwie dychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Lipca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 11 godzin temu, ZieleniakRM napisał: Zawsze myślałem że rower to wolność w każdym tego słowa znaczeniu. Chyba nie dla wszystkich Chłopie nie mam z tym problemów. Szanuję, że są ludzie na tym świece, którzy widzą potencjał w czymś co wiele osób oddałoby na złom. Fajnie! Dzięki Wam ten świat jeszcze nie stał się jednym wielkim składowiskiem odpadów. Napisałem swoje zdanie, ze dla mnie ten projekt jest bez sensu z powodów wymienionych wyżej. O ile ja mógłbym na tym rowerze jeździć bo po prostu lubię jazdę na rowerze, to na pewno nie władowałbym w niego nic ponad to co się zużyje, a już na pewno nie próbowałbym go przerobić na gravela. Bo ani to teraz gravel, ani mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi