alla Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Cześć, jako ze mam małe doświadczenie związane ze sprzętem rowerowym chciałabyn poprosić o poradę dot trzech pozycji , które wybrałam ze względu na ich estetykę i charakterystykę ogólna(niestety nie potrafię porównać niuansów, oprócz różnic między hamulcami hydr vs mech) Jazda głównie droga asfaltowa, zdarzać będą się wypady w teren jak las czy szuter, ale na pewno mniej niż miasto lub dłuższe drogi asfaltowe. co powiecie na temat tych 3: https://rowerycube.pl/rowery-przelajowe-gravel/6259-rower-cube-680105-nuroad-pro-4054571408631.html https://cech.bike/pl/rowery/1317-rower-cinelli-zydeco-lala-2023.html https://katalog.bikeworld.pl/2021/web/produkt/rowery_szosowe/gravel_szutrowe/canyon/73822/grail_6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 (edytowane) Z tych trzech Canyon. Pełna grupa GRX i nawet koła niezłe. Tyle tylko, ze to model z rocznika 2021. Zapewne nieosiągalny nigdzie. Ceny obecnie zupełnie inne. Edytowane 6 Lipca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alla Napisano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Racja! A pomiędzy tymi dwoma pozostałymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 To Cinelli wygląda świetnie w tym malowaniu, na wygląd sam bym go kupił. Ale... Cena z tylnej części ciała, 7300 zł i zabrakło na pancerze od linek? Korba 48x32. Sora, Sunrace, Microshift, Kenda, przecież to jest rower za 4k, a nie 7k. A z kolei Cube jest jak striptiz transwestyty. Wszystko ładnie, pięknie, a tu nagle ch... Co wśród tego GRX robią hamulce mechaniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Godzinę temu, alla napisał: Racja! A pomiędzy tymi dwoma pozostałymi ? Obydwa sprzętowo słabe w stosunku do ceny Za te pieniądze trzeba szukać czegoś z hydraulicznymi hamulcami a nie na badziewnej sorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturoleksik Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Cinelli sobie odpuść, Sora do gravela to lipa, najlepszy z tego zestawienia to Canyon, no ale jak wybierzesz Cubea to też będziesz zadowolony przez pierwszy rok. A później apetyt rośnie i zaczyna się zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 3 godziny temu, kipcior napisał: A z kolei Cube jest jak striptiz transwestyty. Wszystko ładnie, pięknie, a tu nagle ch... Tego jeszcze nie słyszałem 🤣 Dobre! Przejmuję do użycia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Jeśli patrzyłeś na rower za 7300 PLN to szukaj: - Gestalt 2,5 na Tiagrze, na szosę ok, opona jest 30 mm ale wejdzie i 45, hamulce hydrauliczne, - Bianchi Via Nirone 7, jest na GRX, w tańszej wersji odpowiednik Tiagry - 2x10. Jak będziesz miał szczęście, to w sklepie stacjonarnym urwiesz z ceny cennikowej albo szukaj przecen w necie. W stacjonarnych małych sklepach często stoją rowery z ubiegłego roku z takąż ceną, o ile Ci to w niczym nie przeszkadza. Dla mnie gravel to gównie rower na asfalty i dobre szutry, zwłaszcza, że czasami trafiają się i takie asfalty: Moje osobiste zdanie jest takie, że fajnie mieć GRX ale na asfalt nie ma takiej potrzeby, a pewnie sporo dopłacasz do roweru. Nie nabieraj się też na marketing, że to rower górski z barankiem, bo to bzdura. To rower na nawierzchnie, na której umęczysz się na szosie bo albo będzie trzęsło, albo za grząsko (luźniejszy szuter) albo fajna baza pod rower na sakwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Oczywiście większy komfort jazdy po dziurach odbywa się kosztem szybkości, przy czym komfort to tu trochę inne znaczenie ma 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 1 godzinę temu, spidelli napisał: Jeśli patrzyłeś 😏 To jest chyba kobieta. Pytanie w ogóle jaki masz wzrost bo to może zawęzić wybór. Cube i Cinelli wypadają słabiutko. PS. Ten Cinelli to odpust jakiś, ale to moja opinia ✌️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ligus86 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Esker 6.0 i Revolt 1 są aktualnie dostępne i mieszczą się w zakładanym budżecie, przy czym Kross osprzętowo bije inne na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, marcesco napisał: To jest chyba kobieta. Zdecydowanie kobieta, przepraszam za pomyłkę 🙂 Edytowane 7 Lipca 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alla Napisano 7 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 10 godzin temu, marcesco napisał: 😏 To jest chyba kobieta. Pytanie w ogóle jaki masz wzrost bo to może zawęzić wybór. Cube i Cinelli wypadają słabiutko. PS. Ten Cinelli to odpust jakiś, ale to moja opinia ✌️ 183 cm , jestem dosyć wysoka wybrałam te rowery ze względy na ich estetykę , chciałam zrozumieć dlaczego cube odstaje sprzetowo. Dziękuje za wskazówki i propozycje , przeanalizuje i poszukam roweru w weekend może faktycznie będą gdzieś w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 @alla- spójrz, na to, co wyżej koledzy polecali, czy Ci się podoba. Nie sugeruj się w tym momencie rozmiarami, która są w konkretnych linkach. 1. Giant Revolt 1 (masz dostępny w dwóch kolorach) - https://www.giant-bicycles.com/pl/revolt-1 2. Bianchi Via Nirone 7 - https://szybkierowery.pl/produkt/bianchi-via-nirone-7-allroad-grx-r-55/ 3. Sensa Romagna - https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-gravel-grx-2023/ 4. Ridley Kanzo A (masz dostępne w różnych kolorach - wklejam ten choć trochę kolorystycznie podobny do Cube'a - mają raz na czas bardzo duże obniżki, więc nie przejmuj się ceną, którą obecnie widzisz) - https://ridley.pl/produkt/kanzo-a-grx400-3/ 5. Superior X-ROAD (możesz wstawić szersze opony) - https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-superior-x-road-issue-pd34384/ - ale korba tu jest typowo szosowa, jest ten rower również dostępny w wersji gravelowej, ale z napędem 1x. Odnośnie Cube'a również koledzy wyżej pisali opinie - to takie pomieszanie z poplątaniem, jeżeli chodzi o osprzęt w pakiecie z hamulcami mechanicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Cube jest generalnie o.k. ale "odstaje sprzętowo" ze względu na hamulce mechaniczne. Wersją Cube nie odstającą sprzętowo jest Nuroad Race ale jest trochę droższy. Do jazdy w większości po asfalcie szukaj Zobacz jeszcze: Kellys Soot 50, Unibike Geos, RIDLEY KANZO A GRX400, Romet Boreas/Aspre 2, Kross Esker 5.0, Giant Revolt 1, Marin Gestalt 2.5, Marin Nicasio 2, LAPIERRE Crosshill 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 @Greg1- Unibike Geos? To on naprawdę istnieje? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) @Ineffable Wiem, nazywany jest rowerem widmo ale jakiś tydzień czy dwa temu na którymś z forów rowerowych gościu pisał, że poszedł do rowerowego za rogiem po jakąś śrubkę czy inną pierdółkę i wyszedł z Geosem bo nagle kilka było na stanie a sam go szukał od dwóch lat 😁 Edit: znalazłem 😁: https://forum.szajbajk.pl/topic/36454-gravel-unibike-geos-czyli-jak-poszedłem-po-nakręte-piasty-a-kupiłem-rower/#comment-302230 Edytowane 7 Lipca 2023 przez Greg1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Bianchi Via Nirone 7 w kolorze Celeste. I koniecznie pomacaj grawerowane napisy na ramie 👍😎🙂 Moja żona ma ten rower, tylko w tej ciemnej zieleni. Zakochana 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianoPL83 Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 13 godzin temu, Ineffable napisał: @Greg1- Unibike Geos? To on naprawdę istnieje? XD Istnieje, nawet ostatnio widziałem w sklepie i byłem w szoku 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi