owiec88 Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Posiadam stary rower treningowy, w którym przerzutki aktualnie nie chodzą zbyt dobrze. Zastanawiam się nad zakupem używanego osprzętu typu Claris i kierownicy baranka i wymiany. Czy ma to jakimkolwiek sens ? Jaki może być koszt takiej zabawy. Posiadam szosę na której jeżdże, ten stary rower jest do fotelika dziecka i ewentualnego dojazdu do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 @ChuChu dobrze gada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Baranek + fotelik to słabe połączenie. Podobnie jak baranek + przyczepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Posobnie jak geometria roweru trekkingowego + baranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Ciekawy jestem jak rodzą się takie pomysły. Jak Ci się zużyła przerzutka czy cokolwiek innego to ją wymień i tyle, nie doprawiaj świni siodła. Nie żebym miał coś przeciwko rowerom trekkingowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 13 godzin temu, KSikorski napisał: Podobnie jak baranek + przyczepka. Mógłbyś rozwinać, chodzi o mniejsza stabilność przez waska kierownice? Aktualnie mam przyczepke podpięta pod rower mtb, jeszcze nie kupiłem sztywnej osi z adapterem do montażu przyczepki pod grawela. A nie ukrywam, że chciałem nim ciagnac przyczepkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Jest mniej stabilnie, ale można bezpiecznie/bez szaleństw jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Po utwardzonych drogach nie ma różnicy. Po lesie różnica bywa zasadnicza. Wpadniesz jadąc z górki w kopny piach lub coś w ten deseń... ja wolę mieć w takich sytuacjach szeroką kierownicę, zwłaszcza jeśli z tyłu napiera na mnie prawie 50kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi