gcksda Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 (edytowane) Witam mam problem z tylnym kołem myślę że to problem z piastami, zaciskami ponieważ słychać lekkie tarcia na tylnym kole i bardzo szybko wyhamowuje plus dodam że przy zdjętych zaciskach tarczy jest identycznie więc to na pewno nie problem z tarczami jak podejrzewałem na początku przejechałem 50 km jest to nowy rower Genesis impact przy jeździe widać jakby koło z tyłu było lekko scentrowane ale nie wiem czy to możliwe w nowym rowerze ? Nie powiem jestem strasznie poirytowany nowy rower i takie problemy ... Edytowane 5 Lipca 2023 przez gcksda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Jak jest na gwarancji to trzeba zgłosić i żądać naprawy. Nie ma co się irytować po to jest gwarancja 🚴♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 O ile dobrze widzę, to ten rower kosztuje poniżej 2k, co oznacza że piasty to raczej największa istniejąca taniocha. Zgłaszaj na reklamację, bo to po proatu pewnie jakaś wada fabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 (edytowane) Ktoś to źle poskładał bez smaru albo jakaś wada fabryczna jak koledzy piszą. Piasty to Joytech (jaki model nie dochodziłem). Nic tylko reklamacja. Edytowane 5 Lipca 2023 przez xgrzehoox uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gcksda Napisano 5 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Pytanie czy mogę tak jeździć ? Dojeżdżam do pracy 10 km i dopiero za miesiąc jakos będę miał czas żeby go dać na przegląd plus wtedy bym zgłosił ta wadę jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gcksda Napisano 5 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Dzwoniłem też do nich i mówili że mozwlie iż musi się wszystko dotrzeć i ułożyć ale nie wiem czy po tych niby 500 km nie powiedzą mi że to moja wina hehe Niby mam 12 msc gwarancji ale nie wiem czy wliczają się elementy ruchome ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Klasyczne piasty z kulkami mają konusy, które powinny być mocno kontrowane nakrętką w pozycji umożliwiającej swobodny obrót koła, gdy obrôt staje - jest żle. Jeśli konusy są luźno skręcone raz powstaje luz, a raz raz tarcie i skoki. ( zakładanie i wyciąganie koła porusza konusami). Problem do wyjaśnienia bez dalszej jazdy, jazda może zniszczyć, dotrzeć łożyska w zły sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Jak będziesz jeździł w takim stanie, to zniszczysz piaste. Owszem, komponenty się docierają, ale nie jak są wadliwe. Trochę jakbyś kupił krzywo uszyte buty, które by Ci zdzierały skórę, a sprzedawca Ci powiedział że muszą się dotrzeć. Nie najechałeś mocno na krawężnik lub coś podobnego? Miałem piasty Joytech i po uderzeniu, efekt był identyczny. Co nie zmienia faktu, że ta firma nie robi dobrych piast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Jeśli już teraz widzisz ze koło nie porusza się dobrze, to nie czekaj aż piasta stanie tylko reklamuj. Bo za chwilę rozwali się to całkiem, a sklep odmówi naprawy reklamacyjnej (uszkodzenie z winy użytkownika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gcksda Napisano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Rozumiem no nic dzięki za rady panowie szkoda tylko że do sklepu aż 100 km no ale niestety jakoś pecha mam do sprzetow od nowości tak się zachowywała jak nawet jeszcze nie jeździłem na tym rowerze także na pewno nie z mojej winy gorzej jak powiedzą że mi tego nie wymienia hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 6 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Cytat do sklepu aż 100 km Zawsze możesz to dać do lokalnego serwisu, może piasta jest do "uratowania" no i nie będziesz pozbawiony roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gcksda Napisano 8 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Dobry pomysł jeszcze teraz zamkneli mi sklep w Szczecinie i najbliższy mam w Poznaniu z tego co widzę więc chyba odpuszczę sobie tą gwarancję bo raczej nie ma sensu wydać na paliwo 300 km w jedną stronę chyba w tej cenie to mam nową piastę ... Szkoda tylko tej 5 letniej na ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Gwarancja na ramę, zwłaszcza w takim rowerze to ściema. Jak ma wadę fabryczną, to masz rękojmie. A jak pęknie czy cokolwiek się stanie, to i tak Ci odrzucą bo "wina użytkownika". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gcksda Napisano 18 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 No właśnie tak myślałem że to tylko taki bajer niż realna gwarancja no nic kupię nową lepszą piaste i mam nadzieję że wszystko będzie śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi