Seybi21 Napisano 4 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2023 Cześć , szukam roweru elektrycznego do w przedziale cenowym 10-15 tysięcy . Przeważnie jeżdżę po drodze asfaltowej i szutrowej z spora ilością górek ale zdarzy się wypady do lasu. Codziennie pokonuje 30-70 km . Waga 75 kg wzrost 178 . Znalazłem pare modeli które mnie zainteresowały https://www.bikester.pl/haibike-trekking-5-diament-M950841.html?vgid=G1376859 https://www.bikester.pl/cube-touring-hybrid-one-625-M1254958.html?vgid=G1848541#cgid=38448 https://www.bikester.pl/giant-fathom-e--2-M1039127.html?vgid=G1532387#cgid=38448 Jestem laikiem w temacie rowerów wiec byłbym wdzięczny za ocenę tych rowerów lub polecenia jakiś modeli . Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Z tych trzech ja bym wybrał Gianta, ew Haibike, w Cube jest Bosch 3 gen który mi nie odpowiada - Ma wewnętrzną przekładnię która zdecydowanie utrudnia jazdę z wyłączonym silnikiem. Ewentualnie spójrz jeszcze na stronę Centrum Rowerowego, tam są obecnie zeszłoroczne R-Raymony w dobrej cenie, jest kilka M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 @PiotrWie Ten Cube ma w opisie "Bosch Performance Motor with Smart System" czy to nie jest ten najnowszy z możliwością ustawień i aktualizacji z telefonu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 (edytowane) Opis ma bez sensu - z jednej strony piszą o Smart System, z drugiej w szczegółowym opisie jest 3 gen. Ale jest też tarcza z przodu 40 zębów, więc chyba bez wewnętrznej przekładni 2,25 razy. Trzeba by obejrzeć. Edytowane 5 Lipca 2023 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Waśnie, zatem do wyjaśnienia. Rok modelowy ma wpisane 2023, więc to chyba powinien być ten: https://www.cube.eu/pl-pl/cube-touring-hybrid-one-625-grey-n-white/631052 z ceną na stronie producenta 15 239 PLN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Tak, to ten. Teraz to już nie wiem jak to jest z tymi generacjami Boscha, ale ważne że nie ma przekładni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seybi21 Napisano 5 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Czyli przy systemie smart w cubie jest to dobra opcja czy porozglądać się za jakimś r raymony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 (edytowane) Jeszcze w kwestii niezawodności - na silniku Yamahy zrobiłem aktualnie 16 tyś baz żadnych problemów, żona zrobiła 14,5 i sprzedaliśmy bo chciała rower typu Easystep, Bosch ma póki co 1,3 tyś. więc się nie wypowiem, niech napisze ktoś kto ma dłużej. I jeszcze jedno - ale to moje subiektywne odczucie - przy napędzie Yamahy mam odczucie bardziej zbliżone do jazdy na zwykłym rowerze, tylko ze zwiększoną siłą. 16 minut temu, Seybi21 napisał: Czyli przy systemie smart w cubie jest to dobra opcja czy porozglądać się za jakimś r raymony? Jeśli nie ma przekładni to OK, najlepiej jakbyś podjechał gdzieś do sklepu i pojeździł na obu napędach i stwierdził co Ci bardziej odpowiada - mi Yamaha, ale są też tacy którym Bosch, to kwestia indywidualnych odczuć R- Raymony mają aktualnie dobre ceny, zobaczyć warto. Edytowane 5 Lipca 2023 przez PiotrWie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 11 godzin temu, Seybi21 napisał: Przeważnie jeżdżę po drodze asfaltowej i szutrowej z spora ilością górek ale zdarzy się wypady do lasu. Tylko przy wypadach do lasu to uważaj, bo amortyzator sprężynowy o skoku 63 mm (za wyjątkiem Gianta) i małej średnicy goleni przy wadze roweru będzie jego słabym ogniwem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Zależy jaki las - bo czasem drogi leśne są lepsze od gminnych asfaltów 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi