Troglodyta Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Witam serdecznie. za 2 tygodnie będę przelotem w okolicach bielską i chciałbym tam zostać na weekend i poszaleć na rowerze. Ostatnimi czasy coraz bardziej jeżdzę enduro / zjazd, więc tego typu trasy mnie interesują. Czy ktoś może mi polecić co będzie lepsze szczyrk czy bielsko?, Ewentualnie jeśli ktoś zna konkretne trasy, co również poproszę. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Jak będziesz więcej niż jeden dzień to i Szczyrk i Bielsko. Jak ci nie śmierdzi pedałowanie to na jeden dzień Bielsko, bo nie wszystkie trasy są bez podjazdu, ale uważam, że Bielsko lepsze - atmosfera i wybór tras. W okolicy poznałem jeszcze Skolnity - takie sobie, ale nie złe - zielona za płaska, niebieska z fajnym wariantem i czerwona, która jest najtrudniejszą czerwoną jaką znam (czarnych na razie unikam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Używając wyciągów obydwa rejony możesz połączyć nawet jednego dnia, będąc na Szyndzielni blisko masz na Klimczok skąd zjedziesz czerwonym pieszym w stronę przełęczy Karkoszczonka (techniczny interwał nie taki jak myślisz - trzeba się sprawnie przetaczać przez przeszkody) i dzida do Szczyrku znów na wyciąg. Chyba że chcesz tylko zjazdy to lepiej nie kombinuj bo padniesz, to nie jest oferta dla każdego Dla mnie Szczyrk jest fajniejszy w sytuacji gdy oprócz jazdy chcesz mieć jakieś widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 No prawda - widoki bardziej w Szczyrku. Zainspirowałeś mnie tym połączeniem obu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 5 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Polecam choć jeden typowy trip po górach dla choćby widoków. Pętelka ze Szczyrku od Chaty Wuja Toma przez Hyrcę, Halę Jaworową, "Strumyk" od Grabowej do żółtego szlaku , Salmopol, Malinów, Malinowska Skała, Skrzyczne i na koniec najlepszy techniczny zjazd w Polsce czyli czerwony do Buczkowic. Taki prosty przykład. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Bielsko to kilka możliwości. Kozia i Cygan, Kamieniołom, DH+. Szyndzielnia i Dziabar lub zjazd RaR do Sahairy i Gondola. Można też zielonym zjechać na Dębowiec. Od Dębowca masz masę dzikusów. Kołtun, Tarzan, Małpa. Cyberniok i jego trasy. Z Szyndzielni Borsuka i Parówe. Po drugiej stronie Bielska Magórka i Gaiki. Wszystkiego na miesiąc jeżdżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi