Gość Robert Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Witam. Mam pytanie, jakie klocki hamulcowe polecacie do składaka? Obecne przy prędkości około 25-30 km/h sprawiają wrażenie mało wydajnych 😁. Fakt że razem z rowerem ważę prawie 110 kg ale w rowerze trekingowym tego efektu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Wojcio Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Po pierwsze jakie masz hamulce? Po drugie - takie same jak ci się sprawdzają w trekingowym. W przypadku hamulca działajacego na obręcz małe koło składaka nie zmienia nic. W przypadku hamulca tarczowego mało koło "ułatwia" pracę hamulca - łatwiej uzyskać siłę hamowania z uwagi na stosunek średnic tarczy i koła, jednak obciążenie cieplne się nie zmienia (bo choć mniejsza siłą, to przy tej samej prędkości małe koło kręci się szybciej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Gość Robert Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Faktycznie nie napisałem. Klasyczne V- brakei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Robert
Witam.
Mam pytanie, jakie klocki hamulcowe polecacie do składaka? Obecne przy prędkości około 25-30 km/h sprawiają wrażenie mało wydajnych 😁. Fakt że razem z rowerem ważę prawie 110 kg ale w rowerze trekingowym tego efektu nie mam.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi