adaste Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Witam, Wymieniam osprzęt w rowerze i przerzucam się z Alivio na Deore. Wszystko generalnie poszło gładko oprócz przerzutki przedniej. Kupiłem taką: SHIMANO Deore FD-T6000. Ponoć prowadzenie linki jest uniwersalne, ale wydaje mi się, że dotychczasowe prowadzenie linki od dołu nie działa dla tej przerzutki. Wydaje mi się, że musi iść linka z góry. Czy to prawda? Jak ten problem rozwiązać? Czy istnieją jakieś obejmy, które można zamocować na ramie tak, aby nową ścieżką poprowadzić linki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Masz trzy rodzaje tej przerzutki w grupie t6000 - jedna z dolnym ciągiem i dwie z górnym. Edytowane 3 Lipca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaste Napisano 3 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Godzinę temu, RabbitHood napisał: Masz trzy rodzaje tej przerzutki w grupie t6000 - jedna z dolnym ciągiem i dwie z górnym. Ale czy te przerzutki mają górny/dolny ciąg linki (pull z angielskiego) czy zawias umocwany powyżej lub poniżej wózka (swing z angielskiego) Bo top/bottom swing może być zarówno z top jak i bottom pull (lub oba do wyboru). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 @Garlock Czekaj kurde - masz rację Pośmieszyłem się. Faktycznie prowadzenie kabla mają uniwersalne - czyli z dołu i z góry można puszczać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Czyli linkę można prowadzić i w dół i w górę (zdjęcie niekoniecznie tej przerzutki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaste Napisano 4 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2023 Dzięki za zdjęcie. Wygląda moja przerzutka na faktycznie dual pull. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2023 Nie wiem który dokładnie masz model przerzutki, ale w instrukcji masz podane szczegółowo jak zamontować i wyregulować przerzutkę: https://si.shimano.com/pl/pdfs/dm/TRFD001/DM-TRFD001-02-POL.pdf Tak wygląda prowadzenie linki dla dolnego ciągu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi