Skocz do zawartości

[do 1800 zł] rower trekkingowy dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie poszukuję trekkingowego roweru do jazdy po ścieżkach rowerowych w mieście jak i gruntowych na polach i w lesie. Mój budżet to 1800 zł kompletnie nie znam się na osprzęcie a nie chcę polegać na sponsorowanych rankingach. Rower do jazdy weekendowej na rodzinne wycieczki, a więc dodatkowe akcesoria w postaci bagażnika, oświetlenia i błotników to podstawa.

Moją uwagę zwrócił ten model

https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-romet-gazela-1/_/R-p-X8866147?mc=8866147&&cd=19753082047&ad=&kd=&gclid=CjwKCAjw-vmkBhBMEiwAlrMeF6BUrMAPllextR6ltXFM9hcsEj_BebkuQEveOf6uREEqV94RjMnkxxoCg5AQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

ale mam też propozycje zakupu Herculesa rocco premium z 2013 roku, który cały osprzęt ma z shimano a to ponoć ma znaczenie, jak widzicie totalny ze mnie laik więc będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź

Edytowane przez anianieandzia
brak literki w słowie ścieżkach

Cytat

Ten rower waży 17 kg a Ty ile? Poza tym ma wolnobieg co generalnie go dyskwalifikuje 

Cytat

ale mam też propozycje zakupu Herculesa rocco premium z 2013 roku, który cały osprzęt ma z shimano a to ponoć ma znaczenie

1. Daj sobie spokój z antykami

2. To, że coś jest "shimano" nie znaczy, że warto na to zwracać uwagę, każda firma produkuje zarówno dobre rzeczy jak i totalny chłam, trzeba do wszystkiego podchodzić indywidualnie 

Ogólnie jeśli chcesz zjeżdżać z asfaltu to imo lepiej sprawdzilby się rower crossowy, który ewentualnie możesz doposażyć w bagażnik jeśli rzeczywiście go potrzebujesz. Np. https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-500-z-hamulcami-tarczowymi/_/R-p-300777

• +1 pomógł 1

Ravio to raczej jeszcze bardziej egzotyczna marka niż Vellberg ;)

A wiadomo ile ten Ravio waży? Producent się nie chwali ale tak na oko, to skoro skoro Vellberg waży 17,5 kg to ten Ravio z 1 kg więcej (oba ciężkie). Z resztą można zważyć skoro złożony w sklepie.

Chyba lżej i lepiej będzie zakupić jak proponował kolega crossa: https://allegro.pl/oferta/lazaro-integral-v2-damski-28-mocny-cross-acera-13244985315

Doposażenie go w błotniki, bagażnik i lampki na baterie pozwoli na uzyskanie w podobnym budżecie zarówno nieco lżejszego jak i lepszego roweru w budżecie do 2tys niż te podane trekkingi.