Pawelol11 Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 Dzień dobry Chciałbym poprosić o wycenę tego roweru, Podanie modelu i okresu produkcji I czy renowacja tego roweru jest opłacalna czy zostawić w oryginalnym stanie(podanie wyceny po renowacji) Z góry dziękuję Link do roweru: https://drive.google.com/file/d/1nheuanORqDtkgoYg5rg7ur7Wrg5zBP5w/view?usp=drivesdk Cytuj
kamilodirt Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 Zostawił bym bez renowacji. dodaje mu taki sentyment lecz jest to tez taki zlomek, i pojawią sie zaraz komenatrze złomu Cytuj
Sobek82 Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 Idealnie będzie się komponował pod stertą złomu w kontenerze płynącym/ jadącym do huty w Chinach. Cytuj
Rafał87 Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 rower wart tyle ile na złomie za niego dają Cytuj
Mihau_ Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Pawelol11 napisał: I czy renowacja tego roweru jest opłacalna czy zostawić w oryginalnym stanie(podanie wyceny po renowacji) Ciężko znaleźć gorszy sposób wydania pieniędzy niż renowacja tego złomka. Cytuj
kipcior Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 2 godziny temu, Pawelol11 napisał: Chciałbym poprosić o wycenę tego roweru, 0 zł. 2 godziny temu, Pawelol11 napisał: Podanie modelu i okresu produkcji Wygląda na tanie badziewie z połowy lat 90. Do dzisiaj mam coś podobnego, Unibike Trawers, zielony taki. Kosztował wtedy nowy ok 500 zł i był to jeden z najtańszych rowerów w sklepie, obok podobnego Rometa. To coś wygląda w zasadzie tak samo. 2 godziny temu, Pawelol11 napisał: I czy renowacja tego roweru jest opłacalna czy zostawić w oryginalnym stanie(podanie wyceny po renowacji) Opłacalna ale dla serwisu, a nie użyszkodnika. Stan agonalny więc wszystko do wymiany. Za to potem, przy sprawnym rowerze, możesz spokojnie żądać ze dwieście złotych. I sprzedać za sto Cytuj
ChuChu Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 11 godzin temu, kamilodirt napisał: Zostawił bym bez renowacji. dodaje mu taki sentyment lecz jest to tez taki zlomek, i pojawią sie zaraz komenatrze złomu Jak coś może dodać sentyment? To jest kompletny złom. Nawet odnowiony, będzie warty jakąś symboliczną kwotę, która nie zwróci kosztów części i robocizny. No chyba że masz 500 zł i musisz go odnowić, żeby jeździć po bułki. Wtedy ma to nadal średni sens, ale lepsze to niż kupowanie drugiego złoma. Natomiast odnoszę wrwżenie, że chodzi o handel. Wartość to tyle ile zapłacą na złomie. Cytuj
kamilodirt Napisano 2 Lipca 2023 Napisano 2 Lipca 2023 musze przyznać swój błąd. Ladowało mi sie zdjęcie jak to pisałem... sądziłem ze to jakaś sosa z 70roku... a poznej mi sie nie chcialo edytowac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi